Geoana inlocuit cu Oprescu?

Geoana inlocuit cu Oprescu?

0 197

Se pare ca motivul pentru care a aparut aceasta varianta este situatia din sondaje a lui Mircea Geoana, liderul PSD fiind in acest moment cantonat undeva, in zona lui 24-25%, in cele mai optimiste variante, procente cam insuficiente, oricat ar mai scadea Basescu. De aceea, cativa fruntasi din conducerea PSD, in frunte cu Viorel Hrebenciuc, s-au gandit la retragerea din cursa prezidentiala a lui Mircea Geoana.

Astfel, social-democratii vor sa acorde sprijin politic pentru candidatura independentului Sorin Oprescu, dupa modelul brevetat de pedelisti in cazul lui Traian Basescu.

La randul sau, Sorin Oprescu a declarat, luni seara, la un post TV, ca se va hotari cat mai curand posibil daca va candida si va face anuntul undeva spre sfarsitul lunii septembrie.
„Atunci cand am sa ma pronunþ, am sa ma pronunt clar. Am vrut mereu sa ma pronunt in cunostinta de cauza. Este o chestiune de viata si nu una de aventura. Ma gandesc sa fac acest lucru cat mai curand, tocmai pentru a avea timpul necesar de a aduna semnaturile. Cred ca ar fi undeva spre sfarsitul lunii acesteia, nici eu nu doresc sa trag prea mult de decizia asta”, a spus Oprescu.

Intrebat daca confirma sau infirma zvonurile potrivit carora s-ar bucura de sustinerea lui Ion Iliescu, primarul Bucurestiului a spus ca este un lucru pe care si el il bãnuieste. Astfel, sustinerea lui Ion Iliescu „este mai mult intuita de mine, dar fara niciun fel de certitudine legata de vreo discutie”, a lamurit Oprescu.
Si iata cum, sprijinit de un partid puternic, Sorin Oprescu ar putea pasi in turul doi spe Cotroceni. Deosebirea intre Geoana si Oprescu ar fi ca Mircea Geoana este baiat frumusel cand tace, dar cum deschide gura da cu bata-n balta, in timp ce uratelul Sorin Oprescu se face mai sdimpatic dupa ce deschide gura si stie ce vrea sa spuna. Atata doar ca ii trebuie multa popularizare prin tara, ceea ce nici nu ar fi chiar asa de greu dace tinem cont de puterea organizatorica a social-democratilor, in fond principalul partid din tara.
Vom trai si vom vedea.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.