Gazoductele Nord Stream vinovate de „haosul politic și economic” din Germania!

Gazoductele Nord Stream vinovate de „haosul politic și economic” din Germania!

0 36

Seymour Hersh despre cum Germania ascunde adevărul despre Nord Stream

Germania s-a confruntat cu „haos politic și economic” de la exploziile Nord Stream, a declarat jurnalistul american Seymour Hersh, laureat al premiului Pulitzer, care a publicat o investigație privind atacul terorist asupra gazoductelor.
După cum scrie Hersh într-un articol de pe platforma online Substack, Statele Unite se temeau că cancelarul german Olaf Scholz nu va refuza gazul rusesc din motive economice, dar „nu ar fi permis să se întâmple asta”.
„Germania a fost în haos economic și politic de atunci”, a menționat jurnalistul. Vezi aici și: Vizită cancelarului Scholz în SUA într-un regim total de tăcere și discreție!
În același timp, Hersh a amintit că niciun oficial de rang înalt din Germania NU a făcut aproape NIMIC pentru al găsi pe organizatorul atentatelor.
Rezultatele anchetei, inițiate de un număr de deputați ai Bundestagului, au fost ascunse publicului „din motive de securitate”.
Cancelarul german, Olaf Scholz, va efectua vineri o nouă vizită de lucru în SUA. Oficial fi primit la Washington de președintele american Joe Biden, prilej cu care vor discuta despre războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și situația din Orientul Mijlociu, arată agenda înaltului oficial de la Berlin.
Neoficial există premisa reducerii masive sau chiar blocarea livrărilor de gaz lichefiat american către Europa. Preşedintele american Joe Biden a anunţat, la finalul lunii ianuarie a.c., un moratoriu privind construirea de noi terminale de export de gaz natural lichefiat (GNL), invocând „ameninţarea” climatică, decizie care încetineşte o industrie accelerată, comentează AFP.
Pe măsură ce exporturile cresc, trebuie să revizuim cererile de export în lumina celor mai recente analize economice, de mediu şi de securitate naţională”, a declarat secretarul Energiei, Jennifer Granholm, într-o conferinţă telefonică. Fără gaz economia europeană NU prea mai are șanse de a evita o criză. (V.T.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.