Fomistul nostru stat român

Fomistul nostru stat român

3 166

De săptămîni și luni, Marcel Ciolacu și banda lui, plus cea liberală trecută în plan secund după ce și-a fumat rolul de primadonă, ne tot amenință cu un program de măsuri salvatoare. Se prefac că ne pregătesc o schimbare istorică. Gem, țipă, latră, urlă și promit și nu iese nimic. Evită adevărul și calculele simple. Numărul bugetarilor seacă bugetul public și încurcă progresul României. În toată puținătatea veniturilor și în precaritatea noastră economică, nu găsesc soluții la modul în care să-și păstreze veniturile, privilegiile, pensiile, proprietățile, posibilitățile de noi învîrteli. Ei conduc țara, ei încasează taxele, ei le administrează și ei hotărăsc cît să plătim.

Nu cumva tot ei trebuie considerați responsabili de evoluția sau involuția societății?
Cam tot ce se produce în țara noastră și se taxează merge la buget. În 2022, peste 93% din încasările bugetare s-au dus pe pensii și pe salariile celor care alcătuiesc marea armată de bugetari.
Pe primele 7 luni ale anului 2023, cheltuielile din bugetul anual consolidat au urcat la 95%. Statul român cheltuie aproape toți banii pe care îi colectează pentru a exista. Adică pentru a funcționa așa chinuit cum o face acum.
În luna ianuarie 2023, bugetul a tocat 38,17 miliarde lei miliarde pe salariile celor care alcătuiesc statul român. Dacă am înmulți suma cu 12 (luni) și cu 30 (ani) ar rezulta că, în aceste trei decenii, țara noastră a plătit pentru munca ineficientă a celor care ne-au dus în situația de acum o sumă astronomică. Sute de miliarde.
Și foamea de bani a blocului bugetar crește vertiginos cu fiecare an. E vorba de peste 4 trilioane de lei. Adică 88% din bugetul consolidat a fost tocat pe cheltuieli curente (salarii, dobînzi pentru împrumuturi externe, asistență socială, subvenții și alte cheltuieli curente).
Tezaure peste tezaure risipite care nu se regăsesc neparat în propriețățile publice sau în cele personale. Doar în cazurile în care unii au furat și au jonglat pe rupte, mai putem semnala niște investiții sau valori strînse pe cine știe unde. Sau cele pitite prin străinătate.
În rest, devotații noștri bugetari au tocat sume uriașe pe lefuri, pe plimbat hîrtii, pe frecat mangalul, pe băgat de seamă și pe legiferări de tot felul, inclusiv cretine, pe dezbateri, pe proiecte abandonate, pe cercetări inutile etc.
Statul nostru se poate declara campion planetar la tocat sume pe o ineficiență cronică, totul ambalat într-un devotament și o dăruire de necomparat.

Are cineva curajul și priceperea să calculeze eficiența sau ineficiența statului român prin bugetarii care îl alcăuitesc și care trăiesc (bine!) din asta?
Și acum, tot ei, autorii acestui dezastru pe mormane de bani, caută soluții ca să rămînă în același efectiv, cu aceleași venituri și privilegii, cu bonuri de vacanță, cu bonuri de masă, cu bonuri de mers în paradis, cu neamuri pe posturi, cu cheltuieli aberante care să se împartă pe umerii tuturor, dar mai puțin ai lor.

Ei, cu beneficiile, noi cu taxele!
„Suntem pe locul al doilea în UE, având ponderea dintre cheltuielile de personal şi veniturile curente ale statului de aproximativ 35%. Nu trebuie să dau eu foarte multe intepretări, să nu fiu criticat, dar asta spune multe despre cheltuieile de personal, 120 de miliarde de lei sunt aceste cheltuielli.
Anual, mai adăugaţi 180 de miliarde la asistenţa socială, sau cele 110 miliarde la pensii” (Marcel Boloș, zilele trecute).
Faceți calcule și vedeți cîți bani ne costă acest stat care nu este dispus să renunțe la căpușele și neprofesioniștii săi și care, în aceste zile, caută tot felul de variante prin care să ia zece piei de pe cei care produc.
Cu un singur scop. Spre a rămîne autoritar și spre a-și salva profitorii!

Autor: Cornel Nistorescu
Sursa: cotidianul.ro

COMENTARII

 1. Animalele nu zboară, doar păsările.
  Auzi domnule pensii doar la 65 de ani!
  Păi dacă unul e dizabil, handicapat, are boala lui calache, s-a născut fără mâini.
  Dacă unul are probleme renale și trebuie să meargă la dializă de trei ori pe săptămână cum îl mai trimiți și la baros în uzina?
  Tovarășul Barbu are idei comuniste consideră femeia doar ca făcătoare născătoare deci pentru fiecare copil născut îi reducem pensia cu doi ani.

  • hAnonime, aia-i pensionare pe caz de boală. Ăia nu iau pensii ci doar un fel de „ajutoare”.
   Faraoane, am fost optimist cu pensia la 65 de ani. Vârsta la care se poate pensiona lumea este posibil să crească. Dar pentru așa ceva trebuie să nu fi anonim ci să și ai și ceva neuroni. Că doar cei care nu nu-s în stare să găsească un pseudonim postează ca „anonim”. Din lipsă de neuroni.
   Pensia ți-o asigură cei ce vor veni. Dacă nu încurajezi natalitatea nu va mai fi cine să-ți asigure viitorul. DAR DE UNDE SĂ ȘTIE UN „CAPITALIST” MIORITIC AȘA CEVA. EL ȘTIE DOAR SĂ SE ÎMPRUMUTE SAU SĂ CERȘEASCĂ ȘI SĂ PRIMEASCĂ DACĂ-I BUGETAR.

 2. CEL PUȚIN 500.000 DE ANIMALE CARE ATÂRNĂ DE BUGETUL STATULUI TREBUIE SĂ ZBOARE!!!

  SĂ NU MAI EXISTE SPORURI, PRIME, VOUCHERE ȘI NORME DE HRANĂ PENTRU ACEȘTI PARAZIȚI!!!

  PENSIILE SPECIALE DESFIINȚATE! INTERZISĂ ORICE PENSIONARE ÎNAINTE DE 65 DE ANI. VÂRSTA DE PENSIONARE LA FEMEI TREBUIE SĂ FIE EGALĂ CU CEA A BĂRBAȚILOR. EVENTUAL SCĂZUT 2 SAU 2,5 ANI PENTRU FIECARE COPIL.

  PENSIONARII DEJA „SPECIALI” REINTEGRAȚI SAU, DACĂ NU VOR, SĂ AIBĂ PENSIA CONFORM CONTRIBUȚIEI AJUSTATĂ CU LIPSA ANILOR NEMUNCIȚI.

  SĂ NU MAI FIE PENSIONARI SPECIALI CARE SĂ LUCREZE LA STAT.

  ABIA ATUNCI VA EXISTA O SPERANȚĂ PENTRU ACEASTĂ ȚARĂ.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.