Flagrant ratat si un omor pe trecerea de pietoni aproape reusit

Flagrant ratat si un
omor pe trecerea de pietoni aproape reusit

0 213

Actiunea de ieri a agentilor Biroului de Combatere a Crimei Organizate Brasov a fost un esec la fel de rasunator precum cele doua focuri de arma pe care le-au tras in Livada Postei. Politistii pusesera la cale un flagrant, in care sperau sa le cada in plasa un traficant de droguri pe care il filau de mai multa vreme. Dealerul de narcotice cu care tocmai negocia un politist sub acoperire a mirosit capcana. Din acel moment, actiunea pusa la cale de lucratorii BCCO a scapat de sub control. Cei doi traficanti au reusit sa fuga din zona Livada Postei cu masina, un Mitsubishi puternic de culoare rosie. Fuga infractorilor pune sub semnul intrebarii operativitatea cu care erau pregatiti politistii sa intervina. Echipa care ar fi trebuit sa dea buzna peste infractori si sa-i surprinda chiar in momentul in care primeau banii in schimbul marfii nu a reusit sa-i impiedice pe cei doi sa o stearga de la locul actiunii.
Politistii au tras totusi doua focuri de arma asupra fugarilor, ale caror urme se mai vad inca in caroseria masinii, in zona portbagajului. Un loc neindicat daca un tragator si-ar fi propus sa opreasca cu orice pret vehiculul. Traficantii au fost atat de grabiti sa spele putina incat au ignorat culoarea rosie de la semaforul din zona Modarom de pe Bulevardul Eroilor. Vehiculul a fost la un pas sa-i striveasca pe pietonii care traversau regulamentar strada. O femeie cu un copil de mana au trecut pe langa moarte, daca nu cumva moartea a fost cea care a trecut la doar doi-trei centimetri in spatele lor, dupa ce grabisera pasul pe trecerea de pietoni, intr-o inspiratie de ultim moment.
Traficantii au abandonat apoi masina in parcarea din spatele magazinului Star. Inainte de a se face nevazuti in padure, au incercat sa smulga numerele de inmatriculare ale masinii, dar n-au izbutit s-o faca decat in partea posterioara. Politistilor comunitari care isi au sediul in zona li s-a parut suspecte graba cu care masina a intrat in parcare si comportamentul celor doi si au incercat sa-i retina, fara succes insa. Cu mai mult succes au intervenit mascatii, insotiti de doi caini politisti special dresati pentru astfel de actiuni. La scurt timp dupa ce au intrat in padure, au reusit sa-l captureze pe unul dintre fugari. Al doilea, insa, si-a pierdut urma in padure.
BCCO a evitat sa faca o conferinta de presa in urma incidentului de ieri, consumat putin dupa orele pranzului. Am fi aflat astfel misterul celor 800 de grame de hasis pe care criminalistii pretind ca le-au gasit in masina careia urmaritii incercasera insa sa-i smulga numerele de inmatriculare. Sa fi fost traficantii atat de ageamii incat sa nu incerce sa scape mai degraba de marfa? Si dac-au fost atat de nepriceputi, cum au reusit sa dispara de sub nasul luptatorilor Politiei, pregatiti chipurile sa-i surprinda in flagrant de vanzare de narcotice?
Sunt intrebari pe care politistii brasoveni trebuie sa le lamureasca astazi.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.