Fermele codlene fac apel la premier

Fermele codlene fac apel la premier

0 285

Nemultumite ca autoritatile nu se supun legii si hotararilor judecatoresti, firma Galli Gallo, fosta Pati Prod, si firma Broilerom, de pe platforma avicola Codlea, afectate de epidemia de gripa aviara din luna mai, solicita primului-ministru si chiar presedintelui Romaniei sa dispuna o analiza lucida a efectelor acestei boli asupra activitatii lor economice, a pierderilor inregistrate, dar si a despagubirilor materiale ce li se cuvin, conform hotararilor judecatoresti existente.


Intr-un comunicat de presa, directorul general al Galli Gallo, Catalin Muntean, arata ca toate cele patru procese intentate de Galli Gallo, Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Brasov si Directiei Sanitar-Veterinare Brasov si finalizate de Tribunalul Brasov, sectia Contencios Administrativ, in luna octombrie, pentru recuperarea pierderilor in valoare de 6.000.000, dau castig de cauza societatilor codlene.


Insa, se mai arata in comunicat, DADR Brasov refuza sa dispuna plata despagubirilor cerute de societatile avicole, motivand existenta „unui dosar de asa zisa urmarire penala impotriva societatilor comerciale aflate in litigiu”.


Insa, Muntean sustine ca refuzul Directiei este nefundat, intrucat faptele pentru care se fac cercetari in acel dosar penal au fost savarsite in perioada 1 aprilie 2006 – 13 mai 2006, deci inainte de instituirea masurilor de combatere si eradicare a gripei aviare.


In urma trecerii virusului H5N1 pe la fermele din Codlea, in cele doua societati avicole au fost eutanasiate peste 500.000 de pasari si s-au distrus 135 de tone de carne de pasare si 90 de tone de furaje, cu valoarea totala de 60 milioane RON.


„Prin atitudinea pe care D.A.D.R. Brasov o adopta fata de hotararile judecatoresti demonstreaza rea vointa fata de aplicarea legii dar si faptul ca in loc sa intervina pentru dezvoltarea industriei alimentare in zona si sustinerea fermierilor, obstructioneaza activitatea acestora”, a precizat Muntean. Directorul Galli Gallo estimeaza ca neplata acestor datorii produce societatilor de pe platforma pierderi zilnice de 4.000 RON.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.