Europa va acorda o mai mare atentie capitalului uman

Europa va acorda o mai mare atentie capitalului uman

0 207


La initiativa socialistului grec Nikolaus Sifunakis parlamentul european a adoptat, marti, un raport referitor la un nou regulament care sa asigure statistici mai eficiente pentru educatie si invatare continua.


Baza noului regulament o constituie decizia Consiliului European din Primavara 2005 de a relansa Strategia de la Lisabona si de a se indrepta o atentie sporita asupra capitalului uman.


Statisticile si indicatorii in domeniul educatiei, al calificarii si al invatarii continue sunt din ce in ce mai necesare pentru o coordonare mai eficienta a politicilor de invatare continua in Statele Membre. In ultimele decenii, statisticile privind educatia si cursurile de perfectionare s-au dezvoltat prin acorduri amicale intre statele implicate.


C?nd masurile prevazute in noul regulament vor trebui puse in aplicare (de exemplu definirea datelor ce vor trebui colectate si asigurarea ca datele statistice sunt colectate si transmise in mod corect), Executivul va fi asistat de specialisti din Comisia pentru Programe de Statistica, conform procedurii de comitologie.


Parlamentul subliniaza ca aceasta activitate ar trebui realizata conform noilor reguli privind comitologia, asa-numita „procedura obisnuita de scrutin”, ce acorda Parlamentului dreptul de veto. Noua procedura a intrat in vigoare in iulie 2006, prin decizie a Consiliului.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.