Eurobarometru: Românii, interesați de trecerea la moneda euro

Eurobarometru: Românii, interesați de trecerea la moneda euro

0 470

România se află pe primul loc ca opţiune a cetăţenilor intervievaţi în Eurobarometrul Comisiei, declarându-se în favoarea aderării la moneda euro, cu un procent de 68%.

Românii sunt cei mai interesaţi de trecerea la moneda euro dintre cetăţenii europeni ale căror ţări folosesc încă moneda naţională.

Un Eurobarometru publicat la Bruxelles mai arată că cei care se împotrivesc cel mai mult adoptării monedei euro sunt cehii.Eurobarometru b

România se află pe primul loc ca opţiune a cetăţenilor intervievaţi în Eurobarometrul Comisiei, declarându-se în favoarea aderării la moneda euro, cu un procent de 68% alături de alte state, cum ar fi: Ungaria 60%, Bulgaria 55% şi Croaţia 53%.

În acelaşi timp, în alte state membre incluse în acest sondaj majoritatea celor intervievaţi se declară împotriva aderării la euro – Cehia 70%, Suedia 66% şi Polonia 53%.

Opiniile privind beneficiile monedei euro din nou variază semnificativ între ţările unde a fost realizat sondajul.

54% dintre respondenţii din România au declarat că se aşteaptă la o consecinţă pozitivă pentru ţara lor, dacă aderă la euro, faţa de 50% în Ungaria, 40% în Bulgaria şi 39% în Polonia.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.