Este pe cale să înceapă Al Treilea Război Mondial sau a început...

Este pe cale să înceapă Al Treilea Război Mondial sau a început deja?

0 53

.În acest articol, „Este pe cale să înceapă Al Treilea Război Mondial?”, nu am postulat un răspuns definitiv. Desigur, unii ar spune că al treilea război mondial a început deja. Dar haideți să explorăm mai departe situația. 
Știm că S.U.A. au fost într-o stare continuă de un anumit nivel de mobilizare de război din cel puțin 1940. Asta se întâmplă acum un secol. Desigur, unii ar spune că atunci când a început cel de-Al Doilea Război Mondial, a fost într-adevăr doar o continuare a Primului Război Mondial, când S.U.A. au avut trupe care luptau în Europa în perioada 1917-1918. Deci asta ne duce cu peste un secol în urmă.
Dar de ce un alt război mondial acum?
Să explorăm puțină istorie. Când Germania a invadat Polonia la începutul celui de-Al Doilea Război Mondial, în septembrie 1939, a trecut mai bine de un an până când S.U.A. a fost oficial în război, după bombardamentul japonez al Pearl Harbor-ului din 7 decembrie 1941. Dar cu mult înainte, în 1940, administrația Franklin D. Roosevelt a început să folosească Lend-Lease pentru a furniza asistență militară Aliaților Occidentali, achiziții pe care li s-a permis să le cumpere pe credit.
Până în prezent, însă, puțini sunt conștienți de cât de mult a fost furnizat Uniunii Sovietice prin intermediul „Lend-Lease”, prin intermediul armamentului. Aceasta a inclus tancuri, artilerie și fabrici întregi pentru a ajuta la construirea mașinii de război sovietice. Include, de asemenea, echipamentele necesare pentru a construi în cele din urmă arme atomice.
Toate aceste transferuri către sovietici au fost ascunse Congresului și publicului, dar au provenit din acțiuni ale actorilor/agenților din cadrul guvernului Roosevelt.
Colaborarea S.U.A./U.R.S.S. a fost, de asemenea, ascunsă lui Hitler, care a spus că nu ar fi invadat Uniunea Sovietică dacă ar fi știut de vastele sale depozite ascunse de material de război. Aceasta făcea parte din planul S.U.A./U.K. de a-l prinde pe Hitler în acțiune care să finalizeze distrugerea Germaniei începută în timpul Primului Război Mondial.
Abia după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, sub președintele Harry Truman, S.U.A. s-au desprins de aliatul sovietic din timpul războiului, care odată cu nașterea Războiului Rece a devenit inamicul nostru.
Puțini știu că impulsul pentru politica S.U.A. în timpul și după cel de-Al Doilea Război Mondial a venit de la „Council on Foreign Relations” (Consiliul pentru Relații Externe – C.F.R.). Întotdeauna cel mai proeminent „think tank” american de la începuturile sale la sfârșitul Primului Război Mondial, C.F.R. a fost/este o creație a „Money Power” din Londra/New York situată în S.U.A. Se crede că principala figură americană în comploturile C.F.R. a fost Bernard Baruch. Membrii familiei Rockefeller și asociații lor au fost, de asemenea, puternic implicați în C.F.R. și au oferit finanțare pentru o mare parte a programului său.


Înainte de apariția C.F.R., filiala S.U.A. a „Money Power” fusese condusă de J.P. Morgan și era concentrată atunci, ca și acum, în New York City. Aliat cu Morgan a fost noua avere a lui John D. Rockefeller. Sub conducerea de scenă a Rothschild europeni, atât Morgan, cât și Rockefeller s-au înțeles pentru a înființa Rezerva Federală în 1913. Col. House a fost însărcinat să-l determine pe președintele american Woodrow Wilson să semneze legislația necesară.
Scopul imediat al Rezervei Federale a fost de a oferi Marii Britanii și Franței bani pentru a lupta împotriva Germaniei în Primul Război Mondial. Dar Franța a fost și rămâne secundară.
Rezerva Federală a fost, mai presus de toate, esențial pentru obiectivul anglo-american de a ocupa lumea.

S.U.A. încalcă în mod obișnuit legea internațională și caută să înlocuiască O.N.U.[1]
Scopul acestei preluări a fost de a extinde stăpânirea asupra economiei mondiale a imperiului cămătăriei. Prin cămătărie, care fusese interzisă în Europa în Evul Mediu și de religia islamică încă de la întemeierea ei, bancherii lumii au confiscat bogăția fiecărei națiuni în care li s-a permis să domine. 
Cămăta necesită generarea constantă de profituri excedentare pentru a alimenta lăcomia bancherilor. Forța militară este mijlocul prin care sunt asigurate veniturile din cămătărie.
Prin intermediul Primului Război Mondial, Imperiile German, Austro-Ungar, Otoman și Rus, împreună cu vechile lor culturi aristocratice a căror bogăție era în pământ, au fost distruse.
Principalul motiv pentru care aceste imperii au fost distruse și regii lor înlăturați sau, în cazul Rusiei, uciși, a fost cantitatea mare de datorii pe care le-au contractat prin împrumuturi de la bancherii europeni.
După război, proprietatea lor a fost confiscată ca garanție a bancherilor. Astfel, o mare parte din Europa Centrală și de Est a fost distrusă în timpul războiului, controlul turcesc asupra Orientului Mijlociu fiind încetat.
Marea Britanie și SUA au fost cele două puteri cele mai unite cu Money Power, a cărei avere s-a bazat pe private banking și camătă în ultimii 400 de ani, de pe vremea lui Cromwell.
Până la începutul secolului al XIX-lea, Rothschild au fost în centrul scenei, chiar și în SUA, cu Rockefeller în ligă. Acum Rusia a fost predată bolșevicilor, care erau agenți ascunși aiputerii monetare și colectori ai creanțelor cămătarilor. Marea Britanie a preluat controlul asupra Palestinei ca mandat al Societății Națiunilor, după ce a emis Declarația Balfour ca prim pas în crearea unui stat național evreiesc .
Rothschild au furnizat fondurile pentru cucerirea evreilor a Palestinei și pentru construirea entității sioniste israeliene.

Înapoi la Consiliul pentru Relații Externe.
Scopul său a fost/este să asigure că în toate războaiele viitoare, guvernul SUA va fi controlat de Money Power, ceea ce este exact ceea ce s-a întâmplat. Marea Britanie are o organizație corespunzătoare, Institutul Regal de Afaceri Internaționale sau Casa Chatham. Aceasta a fost o ramură a „Mesei Rotunde”, înființată de Nathaniel Rothschild și Alfred Lord Milner, folosind moștenirea lui Cecil Rhodes de la întreprinderile sale miniere de diamante și aur din Africa de Sud.
În 1939-1940, când începea cel de-al Doilea Război Mondial în Europa, C.F.R. a început să scrie o serie de rapoarte pe care le-a impus Administrației Roosevelt, stabilind un viitor program prin care S.U.A. își va asuma dominația militară asupra întregii lumi. Fundația Rockefeller a plătit pentru aceste studii.
Programul C.F.R. pentru dominația militară globală a fost obiectivul geopolitic primordial al S.U.A. de atunci ; întotdeauna, desigur, în numele Money Power, cu S.U.A. oferind puterea militară. Se spune că „toate războaiele sunt economice”. S.U.A. au ales să-și atingă obiectivele economice prin forță brută, nu prin muncă grea, diplomație sau cooperare. Ea a văzut majoritatea celorlalte națiuni ale lumii ca dușmani sau supuși, dar mai ales ca datornici la băncile sale . Ca răspuns, S.U.A. este văzută din ce în ce mai mult de restul lumii ca un bătăuș în curtea școlii sau ca un recuperator dur de datorii.
S.U.A. au fost implicate în „războaie nesfârșite” din 1941: Al Doilea Război Mondial, Coreea, Vietnam, Irak, Sudan, Afganistan, Libia, Yemen. Acesta este motivul pentru care S.U.A. au generat „Războiul împotriva terorii” și sunt acum angajate într-un război proxy împotriva Rusiei în Ucraina pentru a controla Europa și Eurasia. Acesta este motivul pentru care S.U.A. este angajată într-un alt război proxy de partea Israelului genocid din Orientul Mijlociu, pentru a păstra controlul resurselor de petrol ale lumii islamice.  Este scopul doctrinei militare americane a „Dominării cu spectru complet”, menită să pună capăt competiției oriunde pe planetă sau chiar în spațiul cibernetic sau spațiul cosmic.
Întotdeauna Marea Britanie a fost de partea Americii cu „relația sa specială”, îndemnându-ne, părând să joace rolul „pudelului Americii”. Brațul de acțiune pentru războiul fără sfârșit a fost facțiunea cunoscută sub numele de „Neocons”. Dar chiar și în spatele controlului petrolului s-a aflat controlul activităților bancare și colectarea profiturilor din cămătărie. Ori de câte ori S.U.A. preiau o țară, băncile sunt cele care se mută primele, adesea cu Fondul Monetar Internațional ca vârf de avans al preluării. Acest control este executat de „șacalii” care lucrează pentru agențiile de informații.
Între timp, instituția militară atât din S.U.A., cât și din Marea Britanie angajează multe mii de indivizi înalt educați în cercetarea celor mai ingenioase metode posibile de a-și ucide semenii. Într-o eră tehnologică, nu există nicio limită pentru cât de groaznice și de neconceput pot fi aceste metode. Acești cercetători militari sunt cei care s-au aflat în fruntea dezvoltării armelor biologice folosind cercetarea de câștig-de-funcție.
Acesta este contextul în care ne putem adresa întrebarea „Este pe cale să înceapă al treilea război mondial?” Ne referim prin asta, desigur, că S.U.A. este pe cale să se angajeze într-un război nuclear total împotriva națiunilor identificate drept „adversarii” săi? În prezent, acestea sunt Rusia și China, singurele națiuni care par să provoace serios dominația cu spectru complet . Identificat și ca un inamic pe termen scurt este Iranul. Israelului și Ucraina, ambii mandatari ai S.U.A., par să fi primit rolul de instigatori. Dar nu uitați, a fost întotdeauna în numele Money Power și al cămătării sale, care și-a început preluarea asupra Americii în urmă cu mai bine de două secole, chiar înainte de a fi scrisă Constituția S.U.A.
Prin această preluare, bogăția acumulată americanilor din munca lor și din resursele pământului a început să curgă în sus în mâinile celor care se ocupau de sistemul monetar, o parte din ea fiind folosită pentru a plăti mașina militară. asta ar pune treptat întreaga lume sub controlul ei – sau cel puțin așa cred ei.
Ne putem întreba în mod rezonabil dacă așa trebuie să trăiască oamenii, atât de evident plini de lăcomie, ură și orgoliu. Acesta este ceea ce fundamentaliștii religioși americani intenționează să contribuie la realizarea?
Institutul Geopolitic American va studia aceste chestiuni în săptămânile și lunile următoare.
Orice întreprindere umană trebuie să slujească vieții, trebuie să caute să îmbogățească existența pe pământ, ca nu cumva omul să devină sclav acolo unde încearcă să-și stabilească stăpânirea!” – BôYin Râ (Joseph Anton Schneiderfranken, 1876-1943), Traducere Posthumus Projects Amsterdam, 2014.

Autor: Richard C. Cook
Aranjament grafic – I.M.
Preluare: https://www.vtforeignpolicy.com/2024/02/is-world-war-iii-about-to-start-or-has-it-already/ – 22 febr. 2024
Sursa: art-emis.ro

[1] https://www.globalresearch.ca/us-routinely-violates-international-law-impunity-seeks-replace-un/5806697 – 31 ianuarie 2024.

NOTA
1. Council on Foreign Relations (Consiliul pentru Relații Externe – C.F.R.), o creație a „Money Power” din Londra/New York (situată în S.U.A), este un think tank american specializat în S.U.A. politica externă și relațiile internaționale. CFR a fost fondat în 1921, fiind o organizație nonprofit independentă și non-partizană. CFR are sediul în New York City, cu un birou suplimentar în Washington, D.C. Wikipedia
Fondatori: David Rockefeller, Herbert Hoover, Allen W. Dulles.
2. Federal Reserve System Central bank este sistemul bancar central al Statelor Unite (un fel de banca națională cu capital integral privat). A fost creată la 23 decembrie 1913, odată cu intrarea în vigoare a Federal Reserve Act, după ce o serie de panici financiare au dus la dorința de control central al sistemului monetar pentru a atenua crizele financiare. Rezerva Federală a fost, mai presus de toate, înființată pentru obiectivul anglo-american de a cuceri/ocupa lumea.
3. Subiectul acestui articol (din trei părți) pe care l-am scris, care a fost publicat pe site-ul VT Foreign Policy la 31 decembrie 2023.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.