Echipa naţională de hochei a României se pregăteşte la Braşov

Echipa naţională de hochei a României se pregăteşte la Braşov

0 616
Naţionala de hochei României va participa în perioada 13-19 aprilie la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă, divizia II, grupa A. Echipa noastră este pregătită de suedezul Greg Linqvist, cel care, nu cu mult timp în urmă, a fost antrenor şi la echipa lupilor braşoveni.
Echipa noastră a retrogradat la ediţia anterioară din divizia I grupa B şi doreşte să revină acolo. La Reykjavik, „tricolorii” se vor duela cu reprezentativele Australiei, Belgiei, Spaniei, Serbiei şi Islandei.
Prima clasată va promova în divizia I, grupa B, în timp ce echipa de pe ultima poziţie va retrograda în eşalonul inferior. 
De la Corona Braşov, selecţionerul Greg Lindqvist a convocat patru hocheişti, Rajmond Fülöp, Attila Imecs, Evgheni Pysarenko şi Levente Zsok. Restul jucătorilor provin de la echipe din ţară (Galaţi, Gheorghieni, Steaua, Miercurea Ciuc) sau din afară, cazul lui Mastaleriu sau Gliga.
Dintre aceștia se va alege lotul final, care va aborda competiţia din Islanda şi care va cuprinde 2 portari, 8 fundași și 12 atacanți.
,,Nu există dubii. Mergem la Reykjavik să câștigăm. Am retrogradat anul trecut, dar acum suntem obligați de bogata tradiție a hocheiului românesc, să revenim în eșalonul superior. Nu spun că va fi o competiție ușoară. Toate echipele s-au întărit și și-au crescut volumul de joc, însă noi trebuie să contracarăm aceste argumente ale lor și să obținem locul întâi”, a declarat Linqvist, pentru site-ul official de Federaţiei Române de Hochei.
Dorin Duşa
 
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.