După meciul România-Israel, PNL atacă în Parlament dezastrul din fotbal – se...

După meciul România-Israel, PNL atacă în Parlament dezastrul din fotbal – se impun măsuri eficiente de redresare!

0 190

Lipsa rezultatelor din fotbal nu mai poate fi lăsată nesacționată. Ultima contraperformanță a echipelor de club, dublată de jocul dezastros al echipei de fotbal nu mai poate tolerată și redusă doar la critici. Nu este suficient să înjurăm federația, antrenorii sau jucătorii! Se impun analize și măsuri serioase plecând de la profunde reorganizării de la nivelul copiilor până la nivelul competițional cel mai înalt.
PNL se arată îngrijorat de dezastrul din fotbalul românesc, cerînd în parlament intervenția șefei Agenției Naționale a Sportului, Elisabeta Lipă, în scopul luării de măsuri urgente.
În sezonul 2023-2024, România a ratat din nou calificarea în UEFA Champions League, Europa League și Europa Conference League.
După cum știm cu toții, FCSB, CFR Cluj, Farul Constanța și Sepsi Sfântu Gheorghe au fost eliminate în preliminarii sau în play-off.
Situația este cu atât mai dramatică cu cât echipe cu potențial valoric și financiar asemănător sau sub nivelul echipelor noastre se regăsesc în noul sezon între cele 32 de echipe care vor juca în grupele Champions League, între cele 40 de echipe aflate în grupele Europa League și între cele 40 de echipe care se vor înfrunta în grupele Europa Conference League” se arată într-o interpelare a senatorului PNL Adrian Hatos.
„Din discuțiile pe care le-am purtat cu mai mulți specialiști în fotbal, au reieșit anumite probleme (de ordin legislativ, financiar, profesional, etc.), posibile soluții, dar și câteva întrebări pe care aș dori să vi le adresez:
Aveți în vedere inițierea și organizarea unor consultări între Federația Română de Fotbal, Liga Profesionistă de Fotbal și reprezentanții cluburilor, foști fotbaliști și antrenori, jurnaliști sportivi, pentru a se identifica măsuri eficiente de redresare a fotbalului românesc?
Aveți în vedere modificarea cadrului legislativ în sensul consolidării parteneriatului public-privat, prin acordarea unor facilități fiscale pentru potențialii investitori privați (pentru a-i stimula să investească în fotbal) și pentru cluburile de fotbal, astfel încât acestea să fie încurajate să acorde jucătorilor salarii mai mari și, implicit, să păstreze jucătorii valoroși, deoarece această investiție în resursa umană reprezintă o investiție în performanța cluburilor?
” mai solicită senatorul. (V.T.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.