Dreptul isi face o traditie solida la Brasov

Dreptul isi face o traditie solida la Brasov

0 871
Pepiniera de avocati, notari, judecatori si procurori a Brasovului este una din cele mai cautate facultati a Universitatii Transilvania. Examenele din sesiuni reduc la jumatate numarul celor 250 de studenti care se inscriu in primul an la Facultatea de Drept. Unii dintre absolventi sunt admisi printre primii din tara la Institutul National al Magistraturii sau in Barou.
De Ziua Universitatii Transilvania, fosti absolventi ai Facultatii de Drept s-au intilnit cu cadrele didactice. Cu unele dintre ele multi sunt acum colegi de catedra, confirma Lector univ. dr. Ramona Ciobanu – Facultatea de Drept UNIT BV.
Daca in primul an intra pe bancile facultatii in jur de 200-250 de studenti, dupa trierea naturala din sesiuni, numarul celor care finalizeaza studiile cu licenta se injumatateste. Cei care intr-adevar vor sa urmeze o cariera juridica au de trecut dupa facultate alte obstacol , mult mai dificile : admiterea in Institutul National al Magistraturii sau admiterea in Barou. In ambele cazuri, Facultatea de Drept Universitatea Transilvania are cu ce se lauda.  La Institutul National al Magistraturii candideaza la nivel national 14-15.000 de absolventi dintre care numai 150-200 trec de prima proba , proba de cunostinte juridice teoretice. Dupa aceea, din acestia la admitere pot sa amintesc chiar in anii precedenti absolventi din cadrul facultatii de drept au fost chiar in primii 10. Pe locul 2, in urma cu doua promotii o domnisoara studenta la Brasov a reusit  direct din prima incercare; acum se apropie de stagiul terminal si o sa aleaga sa fie judecatoare.
La rata de promovabilitate la admiterea in Barou, Universitatea Transilvania se claseaza pe locul 6 la nivel national dupa universitati cu traditie in Drept precum cele din Bucuresti sau Iasi.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.