Dosarul Flota in vizorul Comisiei de abuzuri

Dosarul Flota in vizorul Comisiei de abuzuri

0 228

Bogdan Ciuca, purtatorul de cuvant al PC, a declarat ca formatiunea pe care o reprezinta va cere Comisiei de abuzuri din Senat, sa verifice interventiile lui Daniel Morar in dosarul „Flota“.

Ciuca spune ca Morar, in loc sa elimine doar viciul de procedura, care ar fi inchis astfel dosarul, a cerut o contraexpertiza, care a blocat cursul firesc al dosarului. Bogdan Ciuca a explicat ca dosarul „Flota“ a fost la un moment dat inchis, intrucat in instanta s-a descoperit, ca viciu de procedura, ca nu a fost semnat de procurorul-sef, ci de adjunctul acestuia. In opinia lui Ciuca, era normal ca acest viciu sa fie indepartat, dosarul fiind doar semnat de cine trebuie si nu se impunea nicio contraexpertiza sau expertiza a dosarului.

Purtatorul de cuvant al PC mai spune ca este „ingrijorator si revoltator“ faptul ca seful DNA, Daniel Morar, are „dese conversatii“ cu presedintele Traian Basescu. „Am fost surprinsi ca Daniel Morar are dese conversatii cu Traian Basescu. Nu stim care este rolul unor asemenea conversatii. Nu stim daca Traian Basescu se intereseaza de anumite dosare deschise la DNA sau Daniel Morar intreaba de care dosare sa se mai ocupe, pe care sa le mai deschida“, precizeaza Ciuca.

De altfel, seful DNA, Daniel Morar, a declarat, miercuri seara, ca are o relatie buna cu presedintele Traian Basescu, cu care vorbeste la telefon, in timp ce cu premierul Tariceanu nu a avut discutii decat la sedinta de bilant. Intrebat de cateva ori ce anume discuta cu seful statului la telefon, Morar a refuzat sa raspunda, spunand insa ulterior ca are discutii si cu parlamentarii, cu Comisia de abuzuri. El a negat ca ar fi „omul presedintelui“, dand totusi pana la urma ca exemplu discutia cu seful statului despre dosarul „Flota“. „Nu sunt omul presedintelui, nu sunt omul nimanui. In cazul dosarului „Flota“, impreuna cu procurorii de caz, am spus ca presedintele nu poate fi cercetat penal in acest moment, conform legii“, a afirmat Morar.


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.