Documentele declasificate recent de către Rusia devoaleaza: crimele si atrocitățile săvârșite de...

Documentele declasificate recent de către Rusia devoaleaza: crimele si atrocitățile săvârșite de către naționaliștii nazisti ucraineni în timpul celui de-al Doilea Război Mondial !

21 4684
La cererea reprezentanților Consiliul Federației Rusiei  au început sa apară pe situl Ministerului Apărării al Federației Rusedocumentele autentice ce descriu crimele si atrocitățile săvârșite de către naționaliștii ucraineni în timpul celui de-al Doilea Război Mondial care sunt înfricoșătoare. Desecretizarea s-a realizat de Putin care a ordonat Arhivelor  de Război sa ridice secretul de stat impus asupra documentelor de pe vremea lui Stalin!
Crimele si atrocitățile arata manifestari ultra-naționaliste pline de o ferocitate si o ura bestiala fata de tot ce înseamnă ”altceva” decât ucrainian. Se poate spune ca  pe lângă ucrainianul Stepan Bandera, pana si… Hitler a fost un copil naiv. Daca Hitler urmarea doar exterminarea evreilor, tiganilor si handicapatilor, detasamentele mortii, conduse de bandera au incercat exterminarea tuturor naționalităților conlocuitoare, în primul rând exterminarea evreilor ucraineni si romani, ca  si a rușilor. De mentionat ca românii din Ucraina constituie al treilea grup etnic (după ucraineni și ruși) din UCRAINA, numărând 409.608 de persoane, sau 0,85% (dintre care Romani Moldoveni , s-au declarat 258.619 – 0,53%, iar… Români , 150.989 – 0,32%) din populația Ucrainei, potrivit recensământului populației din 2001 .
Documentele despre atrocitățile săvârșite în timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost închise de Stalin care a impus secretul de stat asupra lor de teama ca nu cumva rușii sa se revolte, aflând conținutul lor , fapt care ar fi dus la un adevarat cutremur interetnic  în interiorul URSS. De fapt încă din 1944 mareșalii ruși i-au cerut lui Stalin formarea unui tribunal militar care sa-i judece pe criminalii ucraineni vinovați de genocid . Stalin , marxist-leninist convins, nu a fost de acord cu o astfel de teorie si a refuzat sa ia masuri punitive de amploare împotriva executantilor ucraineni, mulțumindu-se sa aprobe doar cercetarea criminalilor ucraineni renumiti si cu adevărat odioși, care au fost judecați si spânzurați…ca sa fie inchis subiectul !

După moartea lui Stalin, PCUS in frunte cu…ucraineanul Nichita Hrușciov au menținut regimul de documente secrete asupra arhivelor de război si de teama ca Israelul sa nu ceara URSS-ului despăgubiri pentru genocidul ucrainian. Pe atunci Ucraina făcea parte din URSS si responsabilitatea pentru eventuale despăgubiri cerute de Israel ar fi căzut în sarcina Moscovei care, firește, nu voia sa plătească Israelului  miliarde de dolari pentru crime ce nu le săvârșiseră rușii.
Astăzi, însă, Ucraina este un stat independent si poporul ucrainian poate sa-si asume responsabilitatea propriului trecut. Dar astăzi trecutul este falsificat pe scara larga, așa ca președintele Putin a  ordonat Ministerului Apărării al Rusiei sa ridice secretul de stat de pe documentele privind genocidul ucrainian. Documentele sunt terifiante si arata ca Ucraina anilor 1940-1945 a fost mai nazista decât… Germania nazista si mai fanatica decât SS-ul german.
Sunt documente ce devoaleaza ca fosta Armata Ucraineană avea adevarate regimente de calai care se ocupau numai cu uciderea la ordin a populației civile de alte naționalități. Se exterminau populatiile din sate si orașe întregi. Voluntarii erau extremiști de dreapta si cruzimea lor era înfricoșătoare. Când prindeau ruși ori evrei îi schingiuiau înainte de ai omorî.  Cele mai multe atrocități au fost comise de naziștii ucraineni în Ucraina de Sud-Est (Cernauti,Donețk, Lugansk, Harkov etc). Adică taman în locurile unde astăzi actuala Armata Ucraineană trage cu tunurile în satele si orașele  rușilor, așa cum făcea în anii 1941-1943.
Opinia publica internationala –  indusa azi în eroare de o mai veche propaganda mincinoasa – nu știe ca rușii din zonele Donețk si Lugansk si-au declarat independenta si au cerut ajutorul Rusiei tocmai de teama ca evenimentele din 1941-1945 sa nu se repete si rușii sa fie exterminați de ucraineni… Iar,asa cum se stie,… Rusii isi ajuta fratii,convenindu-le conflictele mocnite!
Se apreciaza ca nazistii ucraineni au ucis în anii 1941-1943 peste 5 o00 000 (cinci milioane !) de civili din Ucraina (naționalități conlocuitoare, mare parte din ei de etnie rusa) si au omorât aproape 900 000 (noua sute de mii) de evrei. Numărul polonezilor uciși a fost de 200 000 (doua sute de mii). Dar  au fost executați peste 400000 (patru sute de mii) de militari sovietici care fuseseră luați prizonieri de germani sau se predaseră. În acest fel omorurile săvârșite de bandele naționaliste ucrainene chiar întrec in zona numărul victimelor  nazismului german si plasează Ucraina pe locul I între statele naziste.Pare greu de crezut dar cuprinși de fanatism si de admirația pentru modelul Dictaturii naziste , aproape doua milioane de bărbați ucraineni în putere au cerut sa plece în fabricile celui de Al Treilea Reich ca sa muncească  pe marci în fabricile si pe ogoarele nemților, numai ca Armata Germana sa-si  poată impune ideologia nazista de invingatori!
La 30 iunie 1941 batalionul nazist Lvov sub comanda lui R. Sukovici a executat cu glonț în ceafa circa  trei mii de polonezi ucraineni, inclusiv trei oameni de știința cunoscuți pe plan mondial. Sunt informatii ca  in zilele care au urmat batalionul a mai executat un grup de 6-7 mii de ruși compus inclusiv din femei, bătrâni si copii. chiar si  în curtea ”Catedralei Metropolitane Sfântul Andrei” , unde mitropolitul catolic ucrainian ținea un serviciu  divin si rugându-se pentru ”victoria armatei sfinte a lui Adolf Hitler”
si a binecuvântat „actiunile”diviziei naziste ucrainene ”Galicina”.  Aceasta a comis în septembrie 1941 masacrul si genocidul de la Babi Yar, o râpa din apropierea  Kievului. Aici au fost aduși în septembrie 1941  aproape 50 000 (cincizeci de mii) de evrei (inclusiv romani!) din clasa de mijloc, neținând cont ca parintii si rudele lor erau de fata. Se spune ca  atrocitățile au atins o culme abominabila incat soldații germani  s-au retras, lăsându-i-i pe călăii ucraineni saexecute prizonierii . După terminarea masacrului trupurile au fost aruncate în râpa si râpa acoperita cu pământ.
Sunt date ca Batalionul de masacru condus de fascistul ucrainian Vojnovski a omorât circa 350 000 de ruși inclusiv femei si copii ,indeosebi din satele  Lipniki, Certozi, Mikulici, Vladimir,etc , dintre care peste 160 000 (o suta șaizeci de mii !) de evrei. Pentru faptele lor ei au primit medalii si ranguri naziste iar Vojnovski a primit gradul de maior în Armata Germana.Ucrainianul Sutnevici care era responsabil  si el de uciderea a circa trei mii de evreia primit… doar gradul de căpitan în Armata Germana. 
Toate aceste lucruri se petreceau în anii 1941-1945 în Ucraina Socialista. Adică în mijlocul unui popor care deși … trăise 20 de ani în ideea prieteniei între popoare, promovata de…Stalin, a uitat într-o noapte toate aceste idei si a devenit la fel de primitiv precum fascistii maghiari ai lui Horthy in Ardealul de Nord.
Astăzi, după 20 de ani de existenta sub deviza valorilor europene si în spiritul european al promovării minorităților naționale, pe care ei singuri le clamează, ucrainenii si-au reluat marșurile naziste pe străzile din Kiev, si nu isi asuma, necum sa regrete  genocidul săvârșit asupra evreilor, polonezilor si rușilor, in acea trista perioada din propria istorie! Din pacate, indiferent sub ce deviza ar trai, ramasitzele nazismului si fascismului inca nu pot fi eradicate din Ucraina. Este interesant sa vezi ca român, ca întreaga noastră clasa politica si toți conducătorii noștri „fraternizează” azi cu o clasa politica ucraineana fără sa vadă ca Ucraina tine azi între granițele ei teritorii  si populatii românești care… poate forma încă o Republica Moldova  pe care Ucraina le ocupa în mod nejustificat istoric ,inclusiv cu binecuvântarea unor politicieni din București, aserviți Occidentului.
Aici e vorba de liderii unor clase conducătoare vremelnice care au acceptat,fara acordul Parlamentului, consecintzele Pactului Ribentrop-Molotov, (inclusiv pierderea fara nicio  justificare, a Insulei Serpilor!) doar de dragul intrarii in U.E. fara acordul oamenii de rând, care nu au nicio legătură cu politica. (info ddr)

COMENTARII

 1. Asta cu “ sigeti” … daca tot stii istorie tin sa ti aduc aminte ca cel mai mare calau este Iudeul, care baga raca intre popoarele crestina ca el sa tot iasa bine…Iisus ne a lasat Biblua, Iulius Cezar i a luat pe tori din imperiu si i a exilat pe insula Creta, egiptenii i au gonit; mesopotamiemii la fel…. Ce crezi ca fac de mii de ani… doar exterminati se scapa … sunt raul cel mai rau pe pamant si se deghizeaza sub tot felul de natii in lume dar raman fideli religieu lor care i indoctrineaza de mici ca tot ce e non evreu este de aruncat …. Regele Ferdinand al Spaniei cu regina Spaniei au vrut sa i creztineze pein decretul de la Alhambra -1492 dar tot degeaba – doar s au prefacut ca se crestineaza ; ei tot cu vickenii su cu nemunca si discordia s su ocupat si asta fac si urmasii lor….
  Nu se scapa de ei decat exterminati …
  Vezi cine ne a luat tara ( omv; electricitatea; redurseke toate) — firma cea mai bogata a lumii – Black Rock- condusa de evreul Fain … numsi jaf si talharie pri asa zisa democratie…
  Bravo rusilor ca au in conducaror Patriot; cu ideologie de tara si cu spirit Ortodox adevarat
  Unde mai sunr asa conducatori???… diar Serbia , China ; Turcia Ungaria; Venezuela; Brazilia…. Adica inde sunt embargouri… ca nu su poponarii drepturi si tiganii
  Intai obligatii su dupa aceea mai vb de drepturu
  Asa ca las o mai usor cu. “ suptul” .. analdabetule

 2. Acest articol a fost considerat URA impotriva ucrainienilor, iar eu am fost blocata pe facebook? oare chiar este ura atunci cand faci apel la eveniimente crim ianle savarsite de nationalist nazistii ucrainieni, cei care si acum troirizeaza si ucid in Ucraina?

 3. Ziarul asta primește de la Putin bani sau doar il pupa undeva gratis? Încearcă articolul asta sa justifice invazia și războiul contra Ucrainei libere?

   • Ba incearca sa-i prosteasca! Tu nu vezi ca nazistii ucraineni au omorat mai multi evrei decat erau in total in Ucraina? Si daca au omorat sute de mii de rusi din Dombas, inseamna ca rusii care sunt acul acolo au venit doar in ultimele zeci de ani, pentru ca aproape jumatate din locuitorii din zona sunt rusi. Dar ce ne facem cu cealalta jumatate din locuitori, ucraineni, din sate, care sunt acolo de sute de ani? Isi impun vointa rusii care au venit mult mai recent?

    • RUSIII IN DONBAS REPREZINTA 90%DIN POPULATIA DE ACOLO Iar de venit,,mai recent”sunt ucrainienii,veniți din zonele centrale și vestice ale Ucrainei

 4. Putin dorește sa trimită pentru genocid, pe ucrainieni, autori ai crimelor comise de neonazistii-ucrainieni, vrea sa dovedească și sa arate lumii groapa cu cadavre, aceasta aflandu-se lângă Kiev

  • El sa arate cum au executat rusii la Katin si in alte locatii floarea ofiterimii poloneze, cca 20.000 de prizonieri.

 5. Putin dorește sa trimită pentru genocid, pe ucrainieni, autori ai crimelor comise de neonazistii-ucrainieni, vrea sa dovedească și sa arate lumii groapa cu cadavre, aceasta aflandu-se lângă Kiev

 6. Asta din ciclul „Râde ciob de oala sparta” sau „Cine-a pus cacat pe clantza?!” … parca Stalin si-a lichidat din tovarasheii propriului popor, mai mult decat au reusit nemtii si nu s-a oprit in pashpa’ !! 😡 … ca nu se putea abtine 🤢🤓 asa ca vorba ghiersului, Canta baa la alta masa ! 🖕🥀🤢🤮

 7. Sunt convins că nu se cunoaște faptul formării a două batalioane de așa-numiți naționaliști ukraineni , care in timpul conflictului ruso-moldovean (R.Moldova) din 1992 , au luptat cot la cot cu rușii împotriva R.Moldova . Nu m-aș mira să aflu că omorârea prin crucificare a unor combatanți moldoveni este opera acestor derbedei…

 8. Trebuie sa luam aceste documente sub beneficiu de inventar!Nu trebuie uitat ca dictatorul I.V.Stalin ,prin anii 1932,1933 a dispus confiscarea a milioane de tone de cereale si alimente de la taranii ukrainieni,cu deosebire de la asa zisii Kulaci(la noi erau numiti Chiaburi),lasand populatia Ukrainei fara nici un fel de resurse cerealiere si alimentare,asa ca din cauza acestei actiuni criminale au murit ,pur si simplu de foame,peste 12 milioane de Ukrainieni,multi oameni cazand pur si simplu pe strada ,murind de inanitie!Desigur ca,atunci cand Hitler a atacat URSS,la 22 iunie 1941 Ukrainienii au avut toate motivele sa-i intampine ca eliberatori,pentruca nu puteau sa uite genocidul la care au fost supusi de Stalin cu cativa ani in urma precum si cele petrecute in decursul celor 200 de ani cat Ukraina s-a aflat sub jugul rusesc care a apasat greu pe umerii lor!In 1918 Ukraina a incercat sa-si castige independenta dar a fost ocupata de Armata Rosie si incorporata cu forta de URSS in anul 1922!Cred ca nationalistii ukrainieni au exagerat uneori dar in conditii de razboi se mai intampla si asa!Cred insa ca asa numitele documente invocate de Vl.Putin ca fiind secretizate,reprezinta o actiune propagandista a acestuia pentru a-i discredita pe patriotii Ukrainieni care lupta pentru reintregirea tarii lor sfartecate prin pierderea partii rasaritene,a Peninsulei Crimeea si mai recent chia a Marii de Azov!Fara sprijinului hotarat al NATO si al SUA,Ukraina e pierduta!

  • Cu rusii au avut ce au avut dar cu restul populatiei de alta nationatitate ce au avut? Au fost si sunt sovini ca si ungurii.

   • Polonezii nu sunt prosti si nici nu musca momeala intinsa de Putin. Ei stiu cine a ucis polonezi, stiu de Katin dar si de comportamenul rusilor in August 1944, cand frontul a ajuns la marginea Varsoviei si rusii au cerut polonezilor din oras sa se revolte fata de ocupantii nemti, sa ajute la eliberarea orasului. Cum a inceput revolta patriotilor polonezi, rusii au oprit ofensiva si au lasat trupele nemtesti sa ii toace pe acesti patrioti. Reaua vointa s-a vazut si prin faptul ca voluntari polonezi care luptau alaturi de armata Marii Britanii (unde s-au dovedit foarte buni luptatori), deci piloti polonezi din armata engleza voiau sa sustina pe revoltatii din Varsovia cu arme si munitie. Dar avioanele nu puteau face si drumul de intoarcere ca nu le ajungea combustibilul. Aliatii englezi a cerut cu mari insistente lui Stalin sa permita aterizarea avioanelor venite din Anglia pe aeroporturile din propierea frontului. Stalin s-a opus vehement, spunnd ca aeroporturile sunt ocupate pentru nevoile frontului, desi operatiunile militare erau oprite. Astfel multi aviatori polonezi veneau si parasutau incrcatura in zona aparata de rasculati, apoi incercau aterizari in locuri neamenajate pierzandu-si multi viata./ Cu rusii luptau si unitati de voluntari polonezi dintre prizonierii luati in 1939, cand au ocupat Polonia alaturi de nemti. Unii din acesti polonezi au cerut sa fie lasati sa incerce fortarea sa intre in Varsovia sa se alature rasculatilor. Dupa insistente au fost lasati dar fara nici un sprijin de artilerie, doar cu armament usor, incat majoritatea si-au pierdut viata. La inceputul lui septembrie, imediat dupa ce rezistenta rasculatilor a fost infranta, cu peste 100000 de victime si orasul demolat ca pedeapsa din ordinul lui Hitler , Stalin a reluat inaintarea si a ocupat rapid orasul. E doar o mostra de umanismul rusesc.

 9. Tot sugeti tovarasi la.osu cel de al 2 lea razboi mondial? ia ziceti ma pulifrici cine e cel mai mare calau ? Hitler sau Stalin? inca o data SUGETI O TOVARASI

 10. De necrezut!Se stia insa ca exista un teribil sovinism ucrainean!
  In primul rand impotriva evreilor rusi care erau carma principalelor sectoare economice
  mai ales a comertului!
  Dar atevaratul genocid si HOLOCAUST a avut loc in Ucraina.

  • Da, articolul e de necrezut si trebuie sa arate ca Ucraina e plina de nazisti care omoara evrei si fac toate blestematiile. Oare asa sa fie? Cum iti explici ca acesti nazisti si ucigasi de evrei au ales ca presedinte al lor un evreu? Dar ce sa vezi? si prim-ministrul e evreu si multi oameni din guvern sunt evrei!!! Ba Regimentul Azov care a aparat Mariupolul si toata zona din 2014 pana la invazie de toate incercarile rusilor de a creea o legatur terestra intre Donbass si Crimeea si de care Putin zicea ca acesta e format din nazisti ca au nu stiu ce stema, deci acest regiment a avut ca principal sponsor in primii ani pe un evreu. Si intre luptatori erau si voluntari evrei, care chiar au dat interviuri si spuneau ca niciodata nu au fost intre ei discriminari rasiste. Dar daca te informezi doar de la ce spune Putin, care controleaza de fapt Toata(!) mass-media rusa, si il crezi orbeste, ajungi sa tragi concluzii total gresite.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.