DNA- ul sperie clasa politica din Romania

DNA- ul sperie clasa politica din Romania

0 218

Tot mai des vedem in ziarele de la noi din tara lucruri care pana acum cativa ani pareau greu de imaginat: nume grele ale politicii romanesti, anchetate de Departamentul National Anticoruptie, pe scurt DNA. Acesta campanie a fost lansata impotriva demnitarilor care au avut contacte sau implicari in afaceri dubioase sau in cazuri mari de coruptie. Cum, totusi, pana la final, fiecare anchetat are prezumtia de nevinovatie.
Important este ca institutia, condusa de doi ani de catre procurorul sef Daniel Morar, isi continua treaba si demersurile de a pune sub acuzare marii corupti, fara a tine cont de atacurile venite din toate partile spectrului politic.
Interesanta este varietatea “personajelor” cercetate: George Copos, fostul vice-premier din partea Partidului Conservator este cercetat pentru delapidare in dosarul “Loteria”, Victor Babiuc este cercetat pentru tranzactii ilegale cu terenuril MApN, Codrut Seres PC si Szolt Nagy UDMR sunt anchetati de inalta tradare in dosarul “Hidroelectrica”. Un caz inedit il reprezinta fostul lider PSD Adrian Nastase care a “reusit” performanta de a avea doua dosare, deja celebrele si foarte mediatizatele “Zambaccian” si “Matusa Tamara” si lista ar putea continua umpland cateva randuri bune.
Desfasurarea acestor anchete a tras un semnal de alarma printre politicieni, care, incet – incet, incep sa accepte ca nu sunt deasupra legii si ca anchetele DNA sunt necesare.
As fi putut incheia in aceasta nota optimista, dar nu pot sa nu ma intreb ca un cetatean onest si bun platnic ce ma aflu: Au aceste puneri sub acuzatie credibilitate?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.