Dl Ciolacu, se aude: „Nu poți să faci omletă fără să spargi...

Dl Ciolacu, se aude: „Nu poți să faci omletă fără să spargi ouă!”

0 45

Din când în când, premierul României,Marcel Ciolacu, pare a avea câte „o revelație”…
După treaba cu păcănelele, pusă într-o lege făcută în „dorul-lelii”, a descoperit o altă provocare: cum de a crescut prețul detergenților cu mai bine de 24%? În consecință, a cerut Consiliului Concurenței sa verifice dacă aceste prețuri sunt „legitime”.
În mod evident, ca și în cazul altor controale făcute de instituții ale statului român, nu vom afla nimic concludent…
Șeful Executivului de la noi pare a nu ști că mai bine de 70 % din deficitul comercial al României este generat de produsele chimice pe care nu le mai producem în țară și le importam „la greu”!
O situație asemănătoare, se întâlnește la produse agroalimentare: în fiecare lună importam astfel de mărfuri de cca. un miliard de euro pentru a ne hrăni cetățenii!
Onor Guvernul României, prin Compania Națională de Investiții, a alocat ,însă, abia 300 de milioane de euro pentru susținerea industriei agroalimentare românești, în timp ce pentru construcția de stadioane a fost destinată o sumă de peste un miliard de euro….
Recent, premierul Marcel Ciolacu a avut un alt moment de „iluminare”: reforma administrativă mult amânată vreme de trei decenii nu mai poate fi trecută cu vederea… Alegeri, însă, se fac după vechiul tipic, cu toate că din cele 3.200 de UAT-uri existente aproape trei sferturi nu se pot autofinanța!
Coaliția PSD-PNL, dacă ar fi vrut, putea schimba și formula apei, fără a se opinti prea mult cu o reorganizare administrativ – teritoriala care sa o înlocuiască pe cea croita de vechiul regim in 1968!
Cu un stat nereformat, am mai împrumutat, de curând, încă 7,6 mld.de euro, acumulând, până în prezent, o datorie publică de aproape 180 mld. de euro.
Este sigur că guvernanții noștri nu cunosc axioma lui Robespierre care spune că „Nu poți să faci omletă fără să spargi ouă!”
Toma Pirau

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.