Dispute in CJ pentru primele angajatilor

Dispute in CJ pentru primele angajatilor

0 257

Printre altele, pe ordinea de zi a Consiliului Judetean a ajuns si un referat al Sindicatului „PRO BONO” al salariatilor din CJ Brasov pentru acordarea unor sporuri si drepturi de protectie speciala prevazute in contractul/acordul colectiv de munca, solicitare care a starnit aprige dispute in randul consilierilor judeteni. Unii sustineau ca nu Consiliul Judetean trebuie sa aprobe astfel de solicitari si acordari de drepturi, altii au spus ca neaprobarea acestora ar atrage procese pentru incalcarea contractului colectiv de munca.


Vicepresedintele CJ, Vasile Butaru, a tinut sa aminteasca consilierilor judeteni faptul ca exista un proces pe rol, deoarece in anii precedenti consilierii judeteni au aprobat fara baza legala, dar acum sindicatul s-a inregistrat legal, are personalitate juridica, a incheiat contract colectiv de munca si a facut revendicari sindicale. „Acum avem forma legala si sunt de parere ca nu avem dreptul sa ii vitregim pe functionarii nostri”, a conchis Butaru.


?


Discutii aprinse


Cu toate ca a fost explicat care este temeiul legal al cererii formulate de sindicat, in randul consilierilor au aparut discutii aprinse, timp de o ora, dupa care au solicitat ca acest punct de pe ordinea de zi sa fie repus in discutie la sfarsitul sedintei, dupa ce va fi intocmit un proiect de hotarare pe aceasta tema si va fi consultat Compartimentul Juridic. Chiar si asa si la sfarsitul sedintei discutiile au continuat si fiecare consilier si-a dat cu pararea, formuland argumente mai mult sau mai putin pertinente. In cele din urma, consilierii judeteni au aprobat aceasta solicitare, cu amendamente.


Mentionam ca avocatul sindicatului a tinut sa precizeze in fata consilierilor judeteni ca acest contract este legal, a fost verificat de Inspectoratul Teritorial de Munca si nu exista dubii in acest sens. Asadar, au fost puse in discutie niste drepturi care li se cuvin salariatilor prin contract, iar teama de procese ar putea fi alungata.


Ileana Roseala

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.