Din martie se pot casa mașini prin programul ,,Rabla Local’’

Din martie se pot casa mașini prin programul ,,Rabla Local’’

0 243

Comparativ cu programele ”Rabla clasic” și ”Rabla plus”, prin Rabla Local pot fi casate maşini mai vechi de 15 ani, fără obligaţia achiziţionării uneia noi.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că numărul de beneficiari va fi în funcţie de populaţia unității administrative- teritoriale, astfel încât autoritățile publice locale vor primi fondurile corespunzătoare :

,,Rabla local este un program pe care l-am pregătit de anul trecut, în septembrie am avut primele discuții cu autoritățile locale. Programul este bugetat anul ascesta cu 250 milioane de lei în bugetul Administrației Fondului de Mediu. Până la sfârșitul lunii martie trebuie să avem totul pregătit ca programul să pornească, cetățenii să se înscrie pe platforma națională și să beneficieze de aceasă primă de casarfe de 3000 de lei. 2400 de lei se vor asigura din bugetul ministerului și 600 de lei din bugetele autortităților locale. Intenționăm să scoatem din circulație, prin acest program, în 2023, cel puțin 100.000 de vehicule mai vechi de 15 ani”.

Ministrul Mediului a precizat că ghidul aferent programului va fi supus consultării publice în maximum două săptămâni, în această perioadă urmând să fie finalizat şi sistemul informatic pentru ,,Rabla local’’.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.