Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, o parte dintre pârtiile din partea inferioară...

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, o parte dintre pârtiile din partea inferioară a masivului Postăvarul vor fi închise

0 74

De sâmbătă, 2 martie, accesul pe mai multe pârtii din partea inferioară a masivului Postăvarul va fi restricționat, deoarece nu mai prezintă condiții optime pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Este vorba despre Lupului inferior, Subteleferic – de la ieșirea de pe pârtia Sulinar până în Poiană – și Drumul Roșu, de la intersecția cu varianta spre Bradul până la stația inferioară a telegondolei. Din cauza temperaturilor pozitive din ultimele zile, dar și a precipitaților sub formă de ploaie, stratul de zăpadă s-a subțiat, iar pe anumite zone s-a topit integral.

,,Din păcate, această perioadă a sezonului de schi nu este foarte prietenoasă cu iubitorii sporturilor de iarnă. Temperaturile ridicate din ultimele săptămâni și ploile ne obligă să închidem mai multe pârtii în partea inferioară: Lupului, Drumul Roșu și Subteleferic. Cu toate acestea, reușim să menținem legăturile dintre pârtiile din partea superioară și Poiana Brașov. Astfel, cei care coboară pe Sulinar vor putea folosi breteaua care face legătura cu pârtia Bradul și, de acolo vor putea ajunge până la Telecabina Capra Neagră, iar cei care coboară pe Drumul Roșu vor putea utiliza pârtiile 3D și Drumul albastru pentru a ajunge la telegondolă. În continuare se schiază pe toate pârtiile din partea superioară. Dacă nu vor fi temperaturi negative nici măcar pe timpul nopții, va fi tot mai greu să menținem deschise pârtiile care fac legătura dintre partea superioară a masivului și Poiana Brașov”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Se schiază pe pârtiile Drumul Roșu, cu ieșire pe 3D-Drumul albastru; Sulinar, cu ieșire spre pârtia Bradul; Lupului (partea superioară), Kanzel și Doamnei. Rămân deschise și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion.

Starea pârtiilor este acceptabilă în primele ore ale zilei, apoi stratul de zăpadă se înmoaie foarte tare.

În partea inferioară a masivului stratul de zăpadă este de 10 cm, dar ajunge până la 30 de cm pe pârtiile din zona superioară.

Vă reamintim că, din acest sezon, în fiecare zi de miercuri brașovenii plătesc 50% din valoarea cartelelor de schi valabile în acea zi, respectiv ski-pass-urile de o zi, cele valabile 4 ore, precum și cele cu valabilitate de la orele 11.00, 13.00 și 14.00.

Ski-pass-urile, inclusiv cu opțiunile valabile pentru „Miercurea brașovenilor“, pot fi încărcate și on-line, pe www.skibv.ro .

Instalații pe cablu și de unde procurăm bilet

Vor funcționa telecabina Capra Neagră, telegondola, telescaunele Ruia și Lupului (cel din urmă va asigura transportul pentru cei care vor să schieze pe Drumul albastru),, teleschiurile Bradul și Stadion. Ultima urcare este la ora 16.00.

Pentru achiziționarea ski-pass-urilor, există în total 3 puncte de vânzare (casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel și de la telecabina Capra Neagră). La toate casieriile este posibilă și plata cu cardul.

Lor li se adaugă și cele două automate amplasate în parcarea multietajată din Poiana de Jos, cu precizarea că prin intermediul automatelor nu se pot încărca opțiunile valabile pentru „Miercurea brașovenilor“.

Pentru recuperarea garanției de 20 lei plătită pentru ski-pass, pe lângă casierii vor funcționa și două automate, la telecabina Capra Neagră și la telegondolă.

Cei care doresc să își încarce ski-pass-urile o pot face și online, pe platforma www.skibv.ro. Utilizatorii își pot încărca online ski-pass-urile și cu abonamente, nu doar cu puncte, fie cu intervale orare, fie cu ore sau zile. Utilizatorul trebuie să-și creeze un cont, printr-o procedură simplă, care presupune doar introducerea adresei de e-mail. Sistemul generează automat un link de confirmare, trimis pe e-mail, care permite apoi setarea unei parole și înregistrarea în cont. Mai multe detalii, inclusiv un tutorial care prezintă modul de creare a contului și de încărcare a ski-pass-ului, găsiți pe www.skibv.ro.

De asemenea, accesarea opțiunilor valabile pentru „Miercurea brașovenilor“, se poate poate face și online, pe site-ul skibv.ro. Site-ul a implementat un sistem în care utilizatorul, care are deja un cont înregistrat, trebuie să încarce un selfie în care să apară clar portretul și cartea de identitate, ținută în apropierea feței. Validarea solicitării durează câteva minute, iar ulterior acesteia în urma unui refresh al browserului, utilizatorul vede pe site mesajul „Cont eligibil pentru Miercurea brașovenilor“. Reducerea de 50% se va aplica automat în pagina Finalizare comandă, doar pentru produsele incluse în acest program. Mai multe detalii sunt oferite pe site.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.