Din 20 noiembrie, noi masuri de securitate la calatoria cu avionul !

Din 20 noiembrie, noi masuri de securitate la calatoria cu avionul !

0 330

Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului anunta ca, incepand cu data de 20 noiembrie 2006, se aplica si pe aeroporturile din Romania prevederile adoptate de Comisa Europeana si aplicate in Uniunea Europeana din data de 6 noiembrie, referitoare la:


?


?? limitarea cantitatilor de lichide pe care pasagerii le pot transporta asupra lor si in bagajele de mana,


– la efectuarea controlului de securitate asupra unor obiecte de vestimentatie ale pasagerilor,


– la efectuarea controlului de securitate asupra calculatoarelor portabile


?? la efectuarea controlului de securitate asupra altor articole electrice de dimensiuni mari.


?


Noile reguli de securitate au fost adoptate ca o norma de protectie fata de? pericolul reprezentat de explozibilii lichizi. Aceste reguli se aplica pentru toti pasagerii care pleaca de pe aeroporturile din Uniunea Europeana, Norvegia, Islanda, Elvetia, Romania, oricare ar fi destinatia.


?


Lichidele transportate asupra pasagerilor si in bagajele de mana trebuie sa fie in recipiente cu o capacitate maxima de 100 mililitri fiecare. Aceste recipiente trebuie indroduse intr-o punga de plastic transparenta resigilabila (tip „ziplock”). Capacitatea pungii nu trebuie sa depaseasca un litru, pentru fiecare pasager.


?


Prin lichide se intelege: apa si alte bauturi, supe, siropuri, creme, lotiuni, uleiuri, parfumuri, sparay-uri, geluri, paste (inclusiv pasta de dinti), produse cosmetice pentru machiaj, continutul recipientelor sub presiune, inclusiv spume de ras, alte spume si deodorante, amestecuri de substante lichide si solide, orice alte articole de consistenta asemanatoare.


?


In continuare, se vor putea introduce lichide in bagajele de cala – noile reguli au efect numai asupra bagajelor de mana.


?


Se vor putea lua in bagajele de mana medicamente si produse cerute de un regim alimentar special, inclusiv alimente pentru copii, destinate folosirii pe durata calatoriei. Exisa posibiliatea ca personalul de securitate sa ceara dovada faptului ca aceste produse sunt necesare pe durata calatoriei.


?


Va fi posibila cumpararea lichidelor, cum ar fi bauturi si parfumuri, de la magazine din aeroporturile UE, situate dincolo de punctul in care se cere prezentarea cartii? de imbarcare sau de la bordul aeronavelor operate de companiile aeriene din Uniunea Europeana. Daca aceste lichide sunt vandute in pungi speciale sigilate, ele nu trebuie deschise inaine de a fi supusi controlului de securitate, altfel continutul pungii poate fi confiscat. Pentru pasagerii cu originea de imbarcare pe aeroporturi din Romania aflati in transfer pe aeroporturi din Uniunea Europeana, aceasta regula se aplica incepand cu data de 1 ianuarie 2007.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.