Dezvaluiri Viorel Hrebenciuc – Geoană se apara, nu sunt dovezi!

Dezvaluiri Viorel Hrebenciuc – Geoană se apara, nu sunt dovezi!

0 607
Banii pentru campanii electorale pot aduce ani de puscarie, procurorii au demonstrat asta cu prisosinta, in cazul lui Adrian Nastase. Pe agenda parchetelor au aparut de ceva timp alte nume celebre (Geoana, Basescu…) care nu prea isi amintesc cum s-au „colectat” si mai ales cheltuit banii in campaniile electorale din ultimul deceniu.
Fostul sef al PSD, actual senator, Mircea Geoană susține că Viorel Hrebenciuc, director al campaniei electorale din 2009, prin declarațiile făcute la Curtea de Apel București „aduce doar acuze, fără a prezenta nicio minimă dovadă”.
Geoană precizează, într-un comunicat transmis joi AGERPRES, că nu a fost implicat „în lucruri ilegale” și că, în ceea ce privește finanțarea campaniei electorale din anul 2009, nu a purtat personal discuții și nici nu l-a „trimis” pe Viorel Hrebenciuc să discute cu oameni de afaceri în vederea finanțării campaniei.
„Referitor la declarațiile făcute de Viorel Hrebenciuc astăzi în instanță, vreau să fac următoarele precizări: candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2009 nu s-a ocupat de finanțarea campaniei electorale. Domnul Hrebenciuc a fost director de campanie în 2009. Dacă domnul Hrebenciuc a făcut astfel de solicitări, ele au fost făcute din proprie inițiativă și fără să mă fi pus la curent cu astfel de demersuri. Nu am avut discuții cu niciun om de afaceri cu privire la finanțarea campaniei și nu l-am trimis pe Viorel Hrebenciuc să discute cu oameni de afaceri pentru finanțarea acesteia„, afirmă Geoană.
Totodată, el susține că este „ciudat” faptul că Viorel Hrebenciuc „a ales să facă aceste declarații mincinoase” după ce a intervenit conflictul public între Mircea Geoană și Victor Ponta „pe care dl. Hrebenciuc l-a sprijinit începând cu Congresul PSD din 2010 și până în ziua de astăzi, și la o zi după ce a fost plasat în arest la domiciliu”.
„Viorel Hrebenciuc aduce doar acuze, fără a prezenta nicio minimă dovadă. Nu am fost niciodată implicat în lucruri ilegale și nu accept ca numele meu să fie ponegrit doar din motive politice. Nu este decât o modalitate a dlui Hrebenciuc de a distrage atenția de la propriile sale probleme cu justiția. Îmi mențin în integralitate declarațiile făcute în calitate de martor în procesul în care domnii Niculae și Stancu au fost achitați în primă instanță”, mai spune Geoană, potrivit sursei citate.
Declarația lui Mircea Geoană vine după ce fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc și omul de afaceri Cristian Burci au fost audiați joi la Curtea de Apel București în procesul în care sunt judecați Gheorghe Bunea Stancu și Ioan Niculae pentru fapte de corupție în legătură cu finanțarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidențiale din anul 2009.
Viorel Hrebenciuc a declarat că de finanțarea campaniei electorale s-au ocupat Mircea Geoană și apropiații acestuia Ionuț Costea și Ion Bazac.
„În acest context, Geoană m-a trimis personal la Niculae pentru a-l ruga să contribuie la finanțarea campaniei. Nu a vrut să discute cu Costea. S-a întâlnit cu Niculae, l-a rugat în numele lui Geoană și să plătească niște sondaje la INSOMAR. Niculae a fost de acord. A discutat cu Teodorescu. Ulterior, am aflat că între Interagro și INSOMAR s-a încheiat un contract privind situația construcțiilor în România. Plata s-a făcut pentru sondajele de opinie ale lui Geoană”, a declarat Viorel Hrebenciuc.AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.