Demisie sau demitere?

Demisie sau demitere?

0 217

Sfarsitul acestei saptamani este marcat in mica si bogata lume politica brasoveana de o demisie.


Deputatul Constantin Nita, presedintele Organizatiei Judetene a PSD Brasov, a confirmat zvonul ca a renuntat la functia de vicepresedinte al Comisiei parlamentare de monitorizare a activitatii Serviciului de Informatii Externe.


Este cunoscut faptul ca toti cei care sunt membri ori detin functii in aceste comisii nu sunt simplii „gradati”. Aici in comisii, se intra dupa ce ai o anumita experienta si apartenenta, ca o conditie obligatorie si binenteles dupa negocieri extrem de serioase. Nu orice „mirean”, chiar si sub juramant parlamentar, isi poate baga nasul in acest sector.


Anuntul unei astfel de demisii poate fi consecinta unor anumite presiuni si de regula aceasta este urmata de anumite actiuni (alte „sanctiuni”). Va reamintiti cum au plecat cei doi sefi de la SIE si SRI ?


Din declaratiile post eveniment facute presei, deputatul brasovean pastreaza acel ton specific unor astfel de situatii.


Nu uita regula de baza, adica sa mentioneze ca gestul este determinat de ” lipsa de timp” (altii o motiveaza pe cea de sanatate) care ar trebui sa o ofere, nu familiei (cum fac cei mai multi in aceasta situatie), ci …partidului.


Pe langa multe alte cauze, navetismul conducerii PSD Brasov a facut ca partidul (de week-end) sa coboare dezastruos in preferintele electoratului.


?


Horia D.R.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.