De la 1 iulie, seniorii din Brașov vor avea transport gratuit pe...

De la 1 iulie, seniorii din Brașov vor avea transport gratuit pe mijloacele de transport în comun

3 123

Consiliul Local a aprobat, cu unanimitate de voturi, propunerea de acordare de noi facilități persoanelor vârstnice și veteranilor din teatrele de operații pe transportul în comun, începând cu data de 1 iulie 2023. Având în vedere că au existat mai multe propuneri de modificare a acestor facilității, atât din partea primarului Allen Coliban, cât și a consilierilor locali, după discuții între consilieri și executiv, a fost adoptat proiectul care prevede transportul gratuit pentru persoanele vârstnice, în funcție de venit. Astfel, cei care au vârsta de pensionare  și o pensie sub media pensiei la nivel național, 2.100 de lei, vor primi abonamente gratuite, iar ceilalți vor primi, tot în funcție de venit, fie bilete gratuite, fie bilete reduse. În cazul persoanelor de peste 70 de ani, valoarea maximă a pensiei la care pot primi abonamente gratuite este mai mare, respectiv 3.000 de lei.

Conform hotărârii adoptate de Consiliul Local, începând cu 1 iulie, seniorii Brașovului vor avea următoarele facilități:

 • persoanele cu domiciliul în municipiul Brașov care au împlinit vârsta de 60 de ani beneficiază lunar de o reducere de 50% față de valoarea nominală a prețului călătoriei și a abonamentului lunar, pe mijloacele de transport public local de călători utilizate de către societatea RATBV SA, valabile pe traseele din Municipiul Brașov, indiferent de venitul lunar;
 • persoanele vârstnice așa cum sunt acestea definite de art. 1, alin 4 din Legea 17/2000, cu domiciliul în municipiul Brașov care au venituri mai mici sau egale cu 2100 lei,  beneficiază lunar de gratuitate pe mijloacele de transport public local de călători utilizate de către societatea RATBV SA, valabile pe traseele din municipiu;
 • persoanele vârstnice cu domiciliul în municipiul Brașov cu venituri cuprinse între 2101 lei – 3000 lei  beneficiază lunar de 20 titluri de călătorie gratuite pe mijloacele de transport public local de călători utilizate de către societatea RATBV SA, valabile pe traseele din municipiu;
 • persoanele vârstnice brașovene cu venituri peste pragul de 3001 lei beneficiază lunar de o reducere de 50% față de valoarea nominală a prețului călătoriei și al abonamentului lunar, pe mijloacele de transport public local de călători utilizate de către societatea RATBV SA, valabile pe traseele din municipiul Brașov;
 • persoanele vârstnice cu vârsta de peste 70 ani, cu domiciliul în municipiu și cu venituri sub pragul de 3000 lei beneficiază lunar de gratuitate pe mijloacele de transport public local de călători utilizate de către societatea RATBV SA, valabile pe traseele din municipiul Brașov,
 • persoanele cu vârsta de peste 70 de ani,  cu domiciliul în municipiul Brașov și cu venituri peste pragul de 3001 lei beneficiază lunar de o reducere de 50% față de valoarea nominală a prețului călătoriei și al abonamentului lunar, pe mijloacele de transport public local de călători utilizate de către societatea RATBV SA, valabile pe traseele din municipiu.

De asemenea, veteranii din teatrele de operații – personalul participant la acțiuni militare, misiuni și operații pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român – cu domiciliul în municipiul Braşov beneficiază de abonamente lunare gratuite pe mijloacele de transport public local de călători utilizate de către societatea RATBV SA, pe raza teritorial administrativă a municipiului Braşov.

Menționăm că ultimele modificări cu privire la acordarea de facilități pentru seniorii Brașovului au fost aprobate în urmă cu mai mulți ani și prevedeau 15 de bilete gratuite lunar pentru pensionarii cu venituri mici și reducerea cu 50% a contravalorii biletului pentru toți pensionarii*.

Toate costurile pentru aceste facilități vor mai suportate din bugetul municipiului.

D.D.

COMENTARII

 1. Aceasta actiune a mai fost cu cc. 5 ani in urma, cand se vindeau bilete pensionarilor fara sa le fi cerut acte doveditoare. Dintr-o privire vanzatoarea de bilete decidea daca esti sau nu pensionar.
  Acum, sigur va trebui sa dovedesti cu acte cine esti, ce varsta ai sa.
  Intr-un cuvant se doreste colectarea de date personale, ca apoi sa le foloseasca/distribuie la firmele acreditate.
  Nu uitati! Primarul este USR-ist si ca aacestia vor sa ne distruga tara, asa cum au facut-o si ceilalti USR-isti, care au fost la guvernare.
  Pensionari! Ganditiva bine ce faceti si nu muscati din momeala.

 2. Pentu „veteranii din teatrele de operații – personalul participant la acțiuni militare, misiuni și operații pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român” sa plateasca cine i-a trimis, nu din banii nostri!

 3. D. D. Cred caati lipsit la orele de Limba Romana. Nu sunteti in stare sa scrieti o fraza pe intelesul tuturor.
  Mai exersati.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.