De la 1 februarie ar putea fi desfiintate sectiile de urgenta din...

De la 1 februarie ar putea fi desfiintate sectiile de urgenta din unele spitale

0 274

In capitalele de judet exista in fiecare spital cate o sectie de urgenta. Ministerul Sanatatii intentioneaza ca de la 1 februarie sa desfiinteze aceste sectii in orasele cu mai putin de 500.000 de locuitori.


Medicii din aceste sectii ar urma sa fie transferati la spitalul judetean sau regional din zona, unde ar urma sa functioneze o singura sectie de urgenta pe judet, cu toate dotarile necesare.


Insa exista medici care contesta acest proiect de lege. Ei spun ca pana cand vor fi construite cel 8 spitale regionale moderne, exista pericolul ca pacientii aflati in stare critica, sa fie plimbati de la un spital la altul in cautarea sectiei de urgenta unde sa fie tratati.


?


Altii sustin ca textul proiectului poate fi imbunatati. „Ordinul e de 2 saptamani pe site-ul Ministerului Sanatatii. Directiile de specialitate vor prelua comentariile celor interesati si propunerile lor si abia dupa inca 2 saptamani, ordinul va ajunge la ministru pentru a-l semna” explica doctorul Raed Arafat, seful Serviciului medical de urgenta SMURD, unul din autorii proiectului.


?


Motivul pentru care Ministerul Sanatatii propune mutarea sectiilor de urgenta in spitalele judetene este ca sectiile actuale din spitalele mai mici nu au nici dotarile necesare si nici personal suficient.


Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, spune ca reorganizarea sectiilor de urgenta in spitalele judetene ar urma sa fie gata la toamna.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.