De excluderea lui Iliescu s-a ales o scrisoare catre pensionari!

De excluderea lui Iliescu s-a ales o scrisoare catre pensionari!

0 247


Aflati la Brasov, foarte aproape de locul unde s-a conturat ideea motiunii, social-democratii, adunati sa-i casapeasca pe cei ce au incalcat ordinul de vot “pentru”, s-au sucit. Asemenea lui Zaharia Trahanache au decis sa “mai aiba putintica rabdare”: pana la alegerile pentru Parlamentul European.


Logic. Daca il expulzau acum pe Iliescu, un esec ar fi fost pus, cu siguranta, pe seama plecare presedintelui de onoare din partid si pe inabilitatea lui Geoana de a tine lucrurile in frau. Asa macar are ocazia, in caz de procent pitic, sa dea vina pe comunistul de Iliescu pastrat in structurile de partid.


Pe de alta parte, este evident ca haosul domneste in acest partid si ca nu se stie inca cu precizie cati oameni are Iliescu, cati Nastase, cati Geoana. In plus, multi dintre parlamentari n-au riscat acum (poate nici nu au fost lasati s-ao faca, si-au asumat altii gestul sfidarii lui Geoana), dar nu se stie care este optiunea lor, mai cu seama ca ei au fost pusi pe liste de Iliescu si Nastase, nicidecum de Mircea Geoana, care a fost propulsat in frunte dupa alegeri.


Asa incat, lucrurile au fost lasate balta in privinta exluderilor, Iliescu alegandu-se cu un moratoriu. Tatucul este somat, rugat, implorat, cum vreti, e greu de spus, sa-si contureze mai clar optiunea, in PSD ori afara. In plus, geonacii sunt la mana lui Vanghelie, in? organizatia caruia se afla Iliescu. Iar Vanghelie nu vrea sa-l sanctioneze pe presedintele de onoare. Considera ca moratoriul de la Brasov a inchis subiectul. Punct. Nici macar amenintarile sovaitoare ale lui Geoana ca paraseste partidul daca vor mai continua atacurile la adresa sa nu aau folosit la nimic. Nici daca ar fi plans n-ar fi induplecat mai mult de 2-3 persoane.


In rest s-au discutat la Brasov chestiuni importante: o scrisoare pe care PSD s-o trimita pensionarilor, pentru ca acestia sa afle cine le-a marit pensia. Si nu stiu de ce cred ca pensionarii de-aia nu mai pot de cine le-a marit lor pensia, probabil ca se bucura ca se intampla si se ingrijoreaza de consecinte. Imi aduc aminte de o babuta care, prin 1990-91, se bucura nespus ca din marirea de pensie isi poate cumpara, dadea ea exemplu, o cutie cu bomboane scumpe. La scurt timp pensia intreaga ajungea cam cat pentru respectiva cutie de bomboane. Oamenii stiu ce ar putea sa-I astepte, asa incat nu vad ce rost are scrisoarea. Poate ca pesedistii vor sa demonstreze gradul inalt de alfabetizare din PSD (dar asta depinde de cine-o scrie!!!).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.