De ce ne-a batut Albania si la fotbal! Trebuie sa vedeti!

De ce ne-a batut Albania si la fotbal! Trebuie sa vedeti!

0 526
De acord cu concluzia celui care mi-a trimis materialul:
La „Europenele”de la Paris nu ne-a eliminat doar fosta tara – privita de sus si de romani! – condusa de un dictator stalinist odios:Endver Hodgea,care inchisese ermetic Albania fata de …influentele capitalismului. In plus,Berisha este un om cu temeinica instructie si practica occidentala,dar si un mare patriot,capabil sa accepte din Occident,doar ce este bun pentru Albania.
Cred ca una din cauzele ascensiiunii incredibile a Albaniei o constituie faptul ca a urmat nu doar modelul economic al Turciei, pe fond spiritual asemanator,dar si o conceptie civica si economica moderna.
Istoria ne demonstreaza ca statele mici si mentinute intentionat intr-un soi de bezna au fost nevoite sa urmeze „indicatiile” unei entitati suzerane. Dar aceste state mici si nedezvoltate au ramas asa doar din cauza politicilor ordinare interne, de care toti cei din jur au profitat. De prostie se profita la maxim, iar Romaniei asta i s-a intamplat!
Si mai pe inteles, la noi, toti trag jarul pe turta lor, politicieni, guvernanti, functionari publici, deserventi religiosi etc., nimeni nu este preocupat de tara si popor. Suntem inca in epoca fanariot-comunista, cu toate tarele cunoscute istoric! ALBANIA
La ei, sub protectia capitalului american interesat direct de bogatiile subsolului – inclusiv in Kosovo – mica tara balcanica Albania , care timp de decenii, s-a zvarcolit sub cruda dictatura stalinista , are azi cea mai promitatoare economie din Europa. A fost singura economie de pe batranul continent, care a crescut pe bune,chiar an de an!”.
Este uluitor, nu? Sa afli asemenea lucruri despre Albania ?! Dar nu cumva cel care si-a exprimat opiniile consemnate mai sus este un om dus cu capul? Vreun ziarist din gradina vreunui mogul care vrea sa dea bobarnace Europei Occidentale? Nu !! Este vorba de un om importnat, de insusi Steve Forbes, editorul sef si proprietarul faimoasei publicatii cu acelasi nume, fondata in 1917 si care are sediul principal la New York. Este publicatia de referinta pentru analizele economice si politice pe care le avanseaza societatii. Iar primul ministru al Albaniei si fost presedinte cu inclinatii nationaliste,experimentatul Sali Berisha, a fost invitat in birourile Forbes pentru a prezenta cifre si informatii de alta natura decat propagandistice, privind miracolul numit Albania .
In 1992, venitul pe cap de locuitor era de doar 200 de dolari…
Astazi el depaseste 3.000 de dolari. Si este in plina ascensiune. Tara se schimba cu repeziciune. Cum Dumnezeu s-a intamplat aceasta minune in Albania ? Si de ce nu se intampla si in Romania ? De ce Albania a decolat si se inalta in ritm convingator, in timp ce Romania , dupa anii de oarece crestere, de doi ani s-a tot prabusit? Unde este diferenta? Nu e deloc dificil sa observam.
In Albania exista o taxa unica de impozitare. De numai 10%. Si, atentie! Aceasta taxa de numai 10 la suta este atat pe veniturile personale, cat si pe cele din afaceri. Si un singur impozit pe salarii. Care s-a micsorat de la 35 la 15 la suta. In Romania , pentru un salariu de 1.250 de lei mai platesti, tu salariat si tu intreprindere, statului, inca 690 de lei. In Albania platesti doar 150 de lei.ALBANIA - TIRANA
Asta, evident, contribuie, pe de o parte, la cresterea consumului, pe de alta parte, la dinamizarea activitatilor economice, la largirea bazei de impozitare si, nu in ultimul rand, la eliminarea muncii la negru si la dimininuarea evaziunii fiscale.,principala „povara” a economiei romaneti!
In Albania TVA-ul este de 10 la suta. In Romania TVA-ul este in sfarsit, diferentiat dar nu peste 19- 2o %, dupa ce.cu 24% era unul dintre cele mai mari din Europa. Mai ales daca tinem cont de faptul ca limita maxima admisa in Uniunea Europeana este de 25 la suta. Statele care se duc cu TVA-ul in sus pierd bani la buget. Statele care se duc cu TVA-ul in jos castiga bani la buget. Pare un paradox. Dar nu e.Guvernul Ponta a intuit „gheseftul”,a da cu flit FMI si a decis cum e mai bine pentru Romania!De fapt, TVA-ul redus, ca si impozitele reduse pentru firme si salart insa si mai
Cel mai important insa si mai eficient in Albania: sistemul judiciar este independent nu doar pe hartie...in Constitutie!! Independenta Justitiei este reala pe bune si concret garantata. In Romania , sistemul judiciar,mai ales incepand cu Basescu, este dependent si subordonat presedintelui, primului ministru si mai ales serviciilor…specifice
In Albania,tara sudica pe malul Adriaticii, a intrat in vigoare o lege, acum patru ani, care obliga toate constructiile noi, inclusiv statiile de benzina, sa aiba incluse hipamente ce folosesc energii regenerabile: panouri solar-termale, panouri fotovoltaice, pompe de caldura, instalatii eoliene etc. Rezultatul s-a constat direct!
Si mai exista diferente,una foarte importanta. Guvernul, in Albania , a rezolvat definitiv problema proprietatii. Ceea ce a fost de restituit,cu resposabilitate si nu „in integrum”, s-a restituit si o lege echilibrata garanteaza acum toate drepturile derivand din calitatea de proprietar.
Dar diferenta diferentelor este alta: Albania nu a recurs la sprijinul FMI. Si nici nu a implementat ideile contabililor acestei banci mondiale!
Ca sa nu credeti ca Albania este vreo „salbaticie”, zaboviti 5-10 minute pe imaginile de mai jos:
https://youtu.be/EMqzKzvVh8I

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.