Datorii necunoscute la Consiliul Judetean

Datorii necunoscute la Consiliul Judetean

0 284

Ultima aparitie publica a consilierul judetean PD Traian Barbat (ex. PSD) a socat prin „bomba” care a fost aruncata – nici unul dintre colegii sai, precum si factorii de decizie ai institutiei,?nu stiu nimic despre gradul de indatorare a celei mai importante institutii si administratiei judetene.


Din cate declara Traian Barbat – pana la 15 ianuarie, conducerea Consiliului Judetean Brasov trebuie sa prezinte plenului consilierilor care este gradul real de indatorare a bugetului judetean, in conditiile in care se discuta de accesarea unor noi credite.?


„Avem un credit de 15 milioane de euro de la BERD pentru intretinerea drumurilor, la care platim penalitati de neutilizare a sumelor (penalitatile depasesc deja cateva miliarde). Pe 15 ianuarie trebuie sa ni se prezinte si executia bugetara pe 2006.


Din cate se pare,?avem de-a face cu o reala secretizare a domeniului executiei bugetare judetene! Alaturi de deplasarile in strainatate, gradul de indatorare si executia bugetului sunt cele mai mari secrete ale administratiei judetene.


Traian Barbat stie ce spune. El este alaturi de Iancu Vespasian cel vechi consilier judetean, fiind ani de-a ranul presedintele Comisiei de buget finante (…) a Consiliului Judetean Brasov.


Acesta a lansat un puternic semnal „…trebuie sa avertizez localitatile care nu au proiecte ca s-ar putea sa nu beneficieze de fonduri?prea mari. Sumele din cotele TVA, care echilibreaza bugetul vor fi insa repartizate de Directia Finantelor Publice, existand o formula de calcul in acest sens”, a mai spus Barbat.


Consilierul chiar a prezentat o lista ce contabilizeaza sumele care vor fi alocate localitatilor din judet.


?


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.