Daca Tokes are „Steaua Romaniei”, de ce nu si un fost cercetat...

Daca Tokes are „Steaua Romaniei”, de ce nu si un fost cercetat pentru mita?

0 551
De ce preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat, luni, cu ordinul „Meritul sanitar” în grad de Cavaler, pe medicul Florin Rusu, şeful Secţiei Clinice Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”? Pentru ca faimoasa CANCELARIE A ORDINELOR de la Cotroceni nu stia ca a fost cercetat de procurori pentru luare de mită, încă din 2013.
Preşedinţia s-a scuzat explicând că motivul decorării a fost determinat de premierea spitalului, în luna aprilie, la Londra, de căte organizaţia Europe Bussiness Assembly (EBA), din Marea Britanie.
Ce nu ştie consilierul… de specialitate a preşedintelui,
ramas acolo de pe vremea lui Iliescu e faptul că organizaţia cu pricina vinde „la kilogram” astfel de distincţii, după cum rezultă dintr-o anchetă a unor jurnalişti străini.
Spitalul „Grigore Alexandrescu” a fost premiat, în aprilie, la Londra, pentru cel mai bun spital regional de către organizaţia Europe Bussiness Assembly (EBA), din Marea Britanie, au explicat reprezentanţii preşedintelui Klaus Iohannis premierea medicului  Florin Rusu al cărui dosar urmează să ajungă în instanţă peste doar câteva zile.
O investigaţie a unor jurnalişti străini, publicată pe site-ul International Medical Travel Journal, a dezvăluit însă că Europe Bussiness Assembly vinde „la kilogram” astfel de distincţii, scrie adevărul.ro. Premii precum cel decernat Spitalului „Grigore Alexandrescu” au fost acordate de EBA la nenumărate alte unităţi medicale, din Libia până în Turkmenistan, pentru sume cuprinse între 5.000 şi 7.000 de lire sterline.DECORATII

Universitatea de Medicină de Stat din Turkmenistan a primit premiul internaţional pentru „calitate europeană”, distincţie acordată şi Centrului Clinic al Universităţii din Sarajevo (KCUS). Colegiul Medicilor şi Chirurgilor din Pakistan a fost declarat de Comitetul Internaţional Socrates ca fiind „cea mai bună instituţie de studii postuniversitare din lume”. Clinica Al-Afia din Libia a fost desemnată cea mai bună din lume în domeniul asistenţei medicale. La fel ar fi fost distinse şi firme private şi persoane fizice din Bosnia şi Herţegovina şi Serbia. Jurnaliştii mai arată că Europe Bussiness Assembly te poate ajuta să-ţi treci în curriculum vitae titlul „Cavalerii Ordinului Internaţional al Marelui Maestru La Valette”, acordat celor care „apreciază valorile înalte umane: onoare, loialitate, curaj, generozitate, milă, nobleţe”.

Ziariştii au reuşit să ia legătura cu unii dintre premianţi şi au aflat că distincţiile sunt pe bani !! Astfel, unul dintre participanţii unui eveniment organizat de EBA la Dublin a povestit cum i-a fost oferit un premiu în schimbul a 5.000 de lire.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.