CUM NE FAC DE RIS TZIGANII SI… ENGLEZII, DIN MAREA BRITANIE !

CUM NE FAC DE RIS TZIGANII SI… ENGLEZII, DIN MAREA BRITANIE !

0 946
Ambasadorul României la Londra, a publicat un editorial în ziarul Huffington Post, în care dezminte informatia eronata – preluata de o mare parte din presa britanică ! – prin care românii au devenit … ţap ispăşitor. Ion Jinga scrie că tabloidul britanic Daily Mail manipulează intentionat și distorsionează statisticile în ceea ce-i privește pe români, cu intenția vadita  de a deforma realitatea.
Astfel, „În contextul în care ne apropiem de data la care restricţiile pe piaţa forţei de muncă vor dispărea, pentru o bună parte din mass-media britanice, românii  au fost scosi „vinovatul perfect responsabil” pentru tot ce nu merge bine în Marea Britanie. Articolul recent din Daily Mail în care se notează că „românii sunt arestaţi de şapte ori mai des decât britanicii” este un alt exemplu nefericit.
Articolul din Daily Mail  conţine distorsiuni scandaloase. Ambasada României la Londra a primit scuze din partea Poliţiei Metropolitane cu privire la modul în care acţiunile de combatere a criminalităţii au fost distorsionate în articol”, scrie ambasadorul român în ediţia engleză a Huffington Post.
Minciuna este insa grosolana, ambasadorul explicand clar :Daily Mail susţine în articolul său că pentru fiecare 1.000 de români din Londra, 183 sunt arestaţi. Avand in vedere ca ” numărul românilor arestaţi este 800, se presupune că numărul total al comunităţii de români se ridică la 4.300. De fapt, există mai mult de 60.000 de persoane”, explica Ion Jinga.
Diplomatul român a aratat astfel că, în realitate, pentru 1.000 de români din Londra, doar 13 sunt arestaţi, adica exact la jumatate decat… numarul britanicilor! Inclusiv potrivit cifrelor din Daily Mail, 26 de britanici sunt arestaţi dintr-o mie de locuitori – ceea ce demonstrează că rata arestărilor pentru români este la jumătate decat a romanilor, inclusiv a tziganilor, care sunt cei mai multi!.
Ambasadorul la Londra a mai făcut referire şi la fotografiile utilizate pentru ilustrare, în care sunt arătaţi rromi, deşi titlurile articolelor fac referire doar la români. „Aceasta este mai mult decât manipulare, este rasism”, afirmă ambasadorul Ion Jinga. (surse:dcnews)
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.