Cum este informat președintele Klaus Iohannis despre ce se intampla in Palatul...

Cum este informat președintele Klaus Iohannis despre ce se intampla in Palatul Victoria?

0 466

Ultumele declaratii ale președintelui Klaus Iohannis legate de Cardul de sanatate, probail dintr-o lipsa de informare si dialog intre palate, a obligat la solicitgarea unei intalniri pentru clarificari. Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, că ministrul Sănătății, la cererea sa, i-a prezentat președintelui Klaus Iohannis situația privind implementarea cardului electronic de sănătate, pentru o cât mai bună informare asupra proiectului.

„Și aici lucrurile s-au lămurit, pentru că scandalul public era pe la acea televiziune care promovează evaziunea fiscală și hoția, pentru că și ei, la rândul lor, fac evaziune fiscală. Ne-am lămurit, a fost ministrul Bănicioiu la președinte. După cum ați văzut ce erau probleme tehnice de îndreptat, se îndreaptă. Și eu vă spun că anul acesta, doar din implementarea cardului de sănătate, pentru sănătate, că nu luăm bani din altă parte, vor fi economii undeva de 300 de vreo milioane de euro, anul viitor chiar mai mult. Deci, ministrul Bănicioiu a mers la președinte, i-a explicat, l-am informat, dar, probabil, cine știe, dacă a văzut la televiziunea evazionistă campanie făcută de cei care acum nu mai pot fura bani pentru că avem cardul de sănătate, asta ține până la urmă de libertatea presei așa cum o înțelegem cu toții”, a declarat premierul la România Tv, întrebat despre afirmațiile președintelui despre „scandalul public” iscat în jurul proiectului de implementare a cardului electronic de sănătate.

Întrebat dacă el l-a rugat pe ministrul Sănătății să-l informeze pe președinte sau șeful statului l-a convocat pe Nicolae Bănicioiu, Ponta a spus: „Cred că am discutat chiar sâmbătă la Ziua Europei (la recepția de la Cotroceni — n.r.)” .

„Sigur, și imediat s-au întâlnit și au discutat, așa cum președintele s-a întâlnit și a discutat și cu domnul Cazanciuc referitor la numirea de la DIICOT. Sunt lucruri absolut normale”, a declarat premierul.

Întrebat dacă șeful statului se informează „de la televizor” sau pe cale instituțională, Ponta a spus: „Nu, tocmai asta vă spuneam că atunci când sunt lucruri importante și îmi spune de ele, evident că-i trimit pe miniștri pentru că vreau să fie bine informat”.

„În rest, (…) serviciul român de propagandă funcționează foarte tare. Mai se supără Tapalagă, mai scrie ceva Turcescu. Asta e, asta e menirea lor ca să se ocupe cu alte lucruri”, a arătat premierul.

Despre cardul electronic de sănătate, Ponta a menționat, în context, că proiectul a fost lucrat de CNAS alături de SRI și STS. „Cardul de sănătate este un proiect al Casei Naționale care s-a lucrat timp de trei ani cu SRI și cu STS. Să nu credeți că poate Casa Națională, așa de capul ei, că are mijloacele tehnice. Nu, cu SRI și cu STS au lucrat. Deci, la fel, programele acestea antievaziune fiscală și toate celelalte le lucrăm cu toate instituțiile statului și uite că dau rezultate”, a mai declarat premierul.

AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.