Cultura si civilizatia franceza la Brasov

Cultura si civilizatia franceza la Brasov

0 327

Alianta Franceza este in prezent cel mai important factor care sustine aprofundarea cunostintelor de limba franceza si ofera multiple avantaje brasovenilor. Gratie Aliantei Franceze am asistat la multe evenimente ce incurajeaza studiul acestei frumoase limbi prin sustinerea cu premii a tinerilor talentati. Se pot mentiona aici evenimente ca: Lire en Fete, Fete de la Musique, 14 Juillet, Journees de la Francophonie, eveniment ce s-a bucurat de interesul multor tineri brasoveni (elevi de la „Colegiul National Andrei Saguna” – castigatori de altfel ai premiului de excelenta,dar si de la diferite scoli generale). Un fapt demn de mentionat ar fi acela ca pe langa diversele concursuri, spectacole, recitaluri, expozitii, conferinte, colocvii organizate, Alianta Franceza stimuleaza studiul limbii franceze printr-o vasta biblioteca amenajata intr-un cadru placut, pusa la dispozitia tuturor doritorilor.


?


Scopul si activitatea Aliantei Franceze


Scopul Aliantei Franceze este crearea unui cadru legal de manifestare a celor ce doresc sa-si aprofundeze cunostintele de limba, cultura si civilizatie franceza. Institutia brasoveana ofera tuturor celor interesati o bogata baza de date: materiale de referinta, informatii bibliografice, auditii si vizionari de casete video, CD-uri, CD-ROM-uri si DVD-uri, Internet (pe site-uri franceze), dictionare electronice pe CD-ROM si online. De asemenea, alianta are o activitate bogata si in ceea ce priveste organizarea de cursuri de limba franceza pentru membrii sai, organizarea de cursuri de limba franceza in vederea obtinerii diplomelor Aliantei Franceze din Paris, sprijinirea invatarii limbii franceze in scoli si licee, organizarea sau realizarea unor manifestari franceze sau romanesti: spectacole, recitaluri, expozitii, conferinte, colocvii


Un lucru demn de mentionat este si acela ca prin intermediul Aliantei Franceze, studentilor romani le este oferita posibilitatea de a realiza schimburi de experienta cu studentii din Franta.


?


Avantajele cursurilor de limba franceza


Cursurile de limba franceza organizate de Alianta Franceza sunt realizate prin metode interactive si dinamice, materiale didactice actuale, o echipa de profesori experimentati si calificati, specialisti FLE (Fran?ais Langue Etrangère), evaluare initiala a cunostintelor.


Pentru fiecare curs veti primi un certificat care atesta participarea dvs. Diplomele emise de Alianta Franceza din Paris, recunoscute in lumea intreaga, sunt obtinute in urma unui examen.


?


Cursuri


Franceza generala


Exista 3 niveluri repartizate in 7 module: A1 modul 1 incepator, A1 modul 2 incepator 2 60 ore, A2 modul 1 intermediar 1 60 ore, A2 modul 2 intermediar 2 60 ore, B1 3 module 60 ore.


Franceza juridica


public: studenti si juristi avand un nivel de limba franceza intre mediu si avansat – modul de 60 ore


Franceza pentru afaceri


public: studenti si oameni de afaceri avand un nivel de limba franceza intre mediu si avansat (sau echivalentul minim al Diplomei de Limba Franceza emisa de Alianta Franceza din Paris) – 150 ore.


Franceza «a la carte»


Alianta Franceza din Brasov va propune cursuri de franceza „a la carte”: particulare, intensive, extensive, de scris, de literatura, de conversatie, de civilizatie, la orice ora, 7 zile din 7, pe perioada intregului an si mai ales in timpul vacantelor.


?


Mediateca francofona


Centrul Cultural Francez, realizat in parteneriat cu Alianta Franceza din Brasov, ofera prin mediateca framcofona: lucrari de referinta (dictionare lingvistice, dictionare tematice, enciclopedii, atlase), carti de literatura, stiinta si alte domenii, bibliografii scolare si universitare, casete video, CD-uri, DVD-uri, precum si un fond bogat de carti pentru copii, benzi desenate, basme, albume, romane, lucrari clasice prescurtate.


Un anumit numar de volume de arta sau de dimensiuni mari pot fi consultate numai la sediul mediatecii. Trei echipamente audio-video si doua statii internet sunt puse la dispozitia dumneavoastra ?n timpul programului. Orar: luni, miercuri si vineri de la 09.00 la 16.00, iar marti si joi de la 13.00 la 20.00.


?


Contact


Asadar, daca sunteti iubitori ai limbii franceze si doriti sa beneficiati de oferta Aliantei nu ezitati sa mergeti la sediul de pe strada Ecaterina Varga nr. 23 pentru a gasi informatiile dorite.


Localitate: Brasov


Judet: Brasov


Adresa: Str. Ecaterina Varga nr. 23, Cod 2200


Fax: (0268) 414-207


Elena B.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.