Cui a lasat mostenire Principesa Ileana Castelul Bran?

Cui a lasat mostenire Principesa Ileana Castelul Bran?

0 298

Ingrid Zaarour, presedinta Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, a tinut sa lamureaca noua ipoteza care a fost lansata de presedintele Institutului National de Consultanta Imobiliara, Artur Silvestri, in privinta proprietarului Castelului Bran.


Conform lui Silvestri, statul roman ar fi trebuit sa restituie castelul Manastirii Eliud City din SUA, pentru ca mama actualului mostenitor, Dominic de Hasburg, a ales un ordin calugaresc si toate bunurile acesteia au devenit proprietatea manastirii in care a intrat Alexandra de Hasburg.


Ipoteza a fost insa infirmata de catre Ingrid Zaarour, care a declarat ca aceasta informatie nu este adevarata. ”Am analizat tot dosarul, avem si cartea funciara, iar printesa Ileana a lasat un testament familiei de Hasburg”, a declarat Zaarour.


?

Potrivit acesteia, principesa Ileana a Romaniei, calugarita sub numele de maica Alexandra la Manstirea Ortodoxa Schimbarea la Fata, Ellwood City, si-a lasat mostenire proprietatile imobiliare, printre care si Castelul Bran, copiilor sai: Stefan Habsburg, Alexandra Baillou, Dominic Habsburg, Marie-Magdalena Holzhausen si Elsabeth Sandhoher, se arata in testamentul sau. Pe de alta parte, principesa calugarita a mentionat clar in testamentul sau ca „bunurile personale, articolele gospodaresti si automobilele” le daruieste fondului Manastirii Ortodoxe Schimbarea la Fata din Elwood, Pennsylvania (SUA), in beneficiul lacasului laic. In testamentul redactat in 1990, principesa Ileana lasa mostenire toate drepturile literare, drepturile de autor si redeventele inregistrate pe numele sau, inclusiv toate drepturile de autor aferente cartilor si memoriilor mamei sale (Regina Maria a Romaniei) Manastirii Ortodoxe Schimbarea la Fata.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.