Creștinește. Ni se revoltă valorile diasporeze! Romulanii din Teliu au luat cu...

Creștinește. Ni se revoltă valorile diasporeze! Romulanii din Teliu au luat cu asalt Primăria!

Comunităţile care stau degeaba pe motiv de libertate, frecat menta, ciordeală și ,,n-ai muică un leu” din judeţul Braşov devin pe zi ce trece devin tot mai agitate și sunt pregătite – atenție domnule Iohannis, se poate și acum – să declanșeje tulburări sociale. Se pot rezolva aceste probleme cu ajutorul Jandarmeriei, nu știm ce să spunem pentru că oamenii de acolo au fost mult huliți după 10 august 2018 când au avut ,,nesimțirea” să se încaiere cu niște protestatari mai tulburați probabil de lumina iphoanelor.
Astfel, primele probleme au început să apară ieri la Teliu, unde, după „modelul Ţăndărei”, persoanele dintr- o comunitatea de… – pentru a nu se simți nimeni ofensat vom folosi etnonimul de romulan – a început deja să facă istericale la primărie. Acesta pare a fi doar începutul. Poliția se pare a fost depășită de (numărul ) situației.

Scandal ca la uşa… Primăriei
Astfel ieri la Primăria Teliu au mers mai multe familii ,,defavorizate” de lene și incultură și ciordeală, pentru a solicita, în mod original-tribal, sprijin. Că cerșitul în occident se cam încheie. Ca și traficul de persoane. Sau măcar o perioadă limitată. Iar romulanii ,,să muncește nu știe” că le pute.
Recent, au venit în jur de 40 – 50 de persoane din Germania şi Anglia şi au fost puse în izolare. Unii au încheiat această perioadă, însă mai sunt în jur de 18 – 20 care ar urma să iasă din autoizolare săptămâna viitoare. Acum, unii dintre ei spun că nu au ce să mănânce, şi au cerut Primăriei să le dea de mâncare. Potrivit legii, eu, ca autoritate locală trebuie să suport cheltuielile pentru persoanele din carantină, nu şi pe cele aflate în autoizolare, sau pentru cele care nu mai pot circula, pentru că risc să fiu luat la întrebări de Curtea de Conturi”, a declarat primarul comunei Teliu, Dorinel Blendică (foto).

Donații obținute cu argumentul forței. Fain! La noi mor bătrănii de foame.
Deocamdată, situaţia din Teliu s-a mai calmat după ce romulanii au obligat agenții economici să le ofere …gratuități. „Am reuşit să conving câţiva agenţi economici să facă nişte donaţii, iar mâine (azi – n.r.) şi să asigurăm nişte pachete, dar avem în vedere patru sau cinci familii cu o situaţie economică precară, unele cu opt sau nouă copii. Dar este, dacă mâine vin alte 500 oameni şi cer? De asemenea, cât mă pot baza pe astfel de donaţii, pentru că nici societăţile comerciale nu vor putea dona la nesfârşit”, a declarat primarul.
De altfel, el a spus că în momentul în care Crucea Roşie a distribuit pachete în alte localităţi, oamenii din Teliu au întrebat de ce în nu au ajuns ajutoare şi în acest sat.

Coronavirusul aduce o nouă dimensiune a infracțiunilor. Progresiști la luptă. Luați apărare infractorilor că așa vă cer ONG-urile. Oamenii normali, dă-i pe pustii.
Practic, primarul comunei Teliu a avertizat că, dacă situaţia se va prelungi, vor apărea probleme sociale grave. „Am sesizat deja Prefectura cu privire la aceste probleme. Unele persoane din această comunitate au spus că vor sparge primăria, altele că vor lăsa copii în faţa instituţiei. Riscăm să fim atacaţi la drumul mare”, a avertizat Blendică conform Bună Ziua Brașov.
Totodată, primarul a spus că în multe localităţi există probleme similare, iar autorităţile locale sunt între ciocan şi nicovală.
De altfel, şi reprezentanţii primăriilor Tărlungeni şi Săcele susţin că situaţia acestor comunităţi este complicată, având în vedere că multe persoane sunt extrem de sărace, iar acum, de când nu pot circula, situaţia s-a agravat şi mai mult.

Ordonanțele militare? Pentru fraieri.
Pe de altă parte, primarul comunei Teliu a declarat că sunt probleme şi cu respectarea regulilor privind circulaţia şi distanţarea socială. „Trec patrulele de Poliţie, Jandarmerie sau Armată, iar atunci este linişte. După ce pleacă echipajele, oamenii ies la poartă, se adună în grupuri mari şi îi vezi jucând cărţi”.

Deh, gura romulanilor cântă manele pe stomacul plin al bugetului local.
Amenzile. Pentru fraieri! Romulanii nu știe citește și plătește.
„Dacă îi amendezi nu rezolvi nimic, pentru că nu o plătesc. Dacă transformi amenda în muncă în folosul comunităţii, nu fac orele şi o iei de la capăt cu procedurile. De exemplu, pentru alte contravenţii, noi avem amenzi neîncasate de aproximativ 100.000 de lei. Ei ştiu că nu le poţi face nimic şi îţi râd în nas”, a mai precizat primarul.
Conform declaraţiei edilului, comuna are în jur de 4.000 de locuitori, iar aproape jumătate dintre ei sunt din comunitatea … romulană, iar dintre aceştia puţini îşi plătesc taxele şi impozitele locale.

P.S. Vreau și eu donații fără număr de la statul român. De ce. De mîine mă declar „votant romulan” mânca-ți-aș. Ce are dacă funcționază? A, și nu mai plătesc un leu la buget.
DISCRIMINARE dacă cotizez. Merge băi progresiștilor neo marxiști?

Ah. Și un final poetic de la un mare scriitor în viață: “Iubito, m-am întors pe al meu meleag,/ cu o mâna pe haur și alta pe briceag./ Cu dreapta îți scriu poezii despre Rai,/ cu stânga, ca pe o găină, te tai!”
Iulian Rinder

COMENTARII

  1. Pai manca-ti-as, ca sa ma fac si eu romulan exista vreun formular, sau ajunge o „declaratie pe propria raspundere”?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.