După adjudecarea medaliilor de bronz ale campionatului, jucătoarele prim divizionarei de handbal Corona Braşov au intrat în vacanţă. Nu acelaşi lucru se poate spune despre conducerea echipei, care a stabilit câteva lucruri importante, care se pot constitui într-o strategie, pentru sezonul viitor. În primul rând, nu se va abandona proiectul ,,sută la sută românesc”, ceea ce înseamnă că echipa se va baza în continuare pe jucătoare autohtone. În acest moment, s-au finalizat negocierile cu jucătoarele cărora le-au expirat contractele. Cinci dintre acestea au semnat noi contracte, concomitent cu diminuarea  salariului : Briscan, Tudor, Chiper, Hotea, Apetrei, în timp ce Cârstea nu mai intră în vederile clubului. Urmează ca, după revenirea de la echipa naţională, să fie purtate negocieri şi cu Aurelia Brădeanu, şansele ca aceasta să rămână la Braşov fiind de 50 la sută după cum a apreciat Sergiu Chifu (foto), preşedintele secţiei de handbal.

La capitolul veniri, Corona Braşov şi-a asigurat până acum serviciile unei singure jucătoare : Ana Maria Apipie (23 de ani), de la SCM Craiova cu alte două jucătoare negocierile fiind în toi (Dascalete, Slobozia, Ciuciulete, Zalău). Se pare că au fost contacte şi cu Vizitiu, fosta jucătoare a Rulmentului, însă, după unele afirmaţii ale conducerii echipei braşovene, pretenţiile financiare ale acesteia au fost prea mari.

Mai mult, în lot vor fi incluse din campionatul viitor şase jucătoare ale echipei de junioare II : Creţu, Bucur, Târcă, Berbece Hosu şi Tăbăcaru. Acestea vor participa şi la pregătirea de vară a echipei şi vor fi introduse în focul luptei în meciurile din toamnă. ,,Am exemple din handbalul de mare performanţă, jucătoare care au debutat la vârste fragede în cupele europene, respectiv, Cristina Neagu la 17 ani sau Anita Gorbicz, la 17 ani. De aceea, cred că una sau două din aceste junioare vor putea face faţă competiţiei interne încă din această toamnă” a spus Mariana Târcă, antrenoarea echipei de junioare II de la Corona.

Vis a vis de obiective şi de înscrierea în Cupa EHF, preşedinteele secţiei de handbal, Sergiu Chifu, a comentat : ,,Avem un lot generos, cu jucătoare valoroase, pe care trebuie să ne bazăm la maximum Dacă ar fi după suflet, ne-am propune un obiectiv optimist, locurile 1-3 dar dacă ar fi să fixăm un obiectiv realist pentru sezonul următor ne-am opri la calificarea în play-off. În acest moment avem asigurat bugetul pentru participarea echipei în campionatul viitor, cu tot ce înseamnă acesta. Ne dorim însă foarte mult să jucăm şi în Cupa EHF şi, dacă vom găsi fonduri extra-bugetare, vom realiza acest lucru”

Reunirea lotului echipei Corona Braşov, pentru demararea pregătirii viitorului sezon a fost fixată în 12 iulie.

Dorin Duşa

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.