Copos si Dosarul “Loteria”.

Copos si Dosarul “Loteria”.

0 265

Dosarul “Loteria”, in care este acuzat fostul vicepremier George Copos (senator de Arges al PC), nu a fost trimis la Parchetul General dupa ce magistratii Curtii Supreme au respins saptamana trecuta exceptia de nulitate a actelor de urmarire penala si a actului de sesizare a instantei.


La sfarsitul anului 2006, George Copos a cerut magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa trimita la Parchetul General dosarul in care este acuzat alaturi de alte patru persoane, printre care si fostul director al Loteriei Nationale, Nicolae Cristea, pentru un prejudiciu adus statului de peste 1 milion de euro. Motivul cererii consta in faptul ca DNA nu ar fi avut competenta sa desfasoare ancheta, pentru ca in acest caz nu exista fapte de coruptie sau evaziune fiscala.


Reamintim ca, in iunie anul trecut, cei cinci inculpati sunt acuzati ca nu au declarat venituri rezultate in urma vanzarii a 38 de spatii comerciale. In acelasi dosar mai este cercetat si un agent imobiliar.


Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu au reusit nici miercuri 17 ianuarie ?sa inceapa judecata fostului vicepremier Gheorghe Copos, si au amanat din nou procesul pentru data de 15 februarie.
Judecatorii au luat aceasta decizie dupa ce au constatat ca firma Ana Electronic, pe care Copos ar fi folosit-o in tranzactia incriminata in dosar, nu a fost citata conform procedurii, iar unul dintre inculpati, Stelian Ratiu, este bolnav si nu a
putut veni la proces.
Timpul va dovedi in folosul cui vor fi toate aceste amanari, care fac de multe ori servicii imense celor incriminati, aducand uitarea!


Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.