Copiii pot invata mestesuguri traditionale

Copiii pot invata mestesuguri traditionale

0 210

Cu scopul imbunatatirii relatiei muzeu-scoala si consolidarii importantei muzeelor ca resurse educationale care sa faciliteze invatatul, Muzeul de Etnografie Brasov organizeaza in cursul anului scolar 2007-208 vizite tematice si ateliere pedagogice cu caracter practic destinate copiilor din ciclul primar si gimnazial.


Atelierele, bazate pe continutul expozitiilor? se desfasoara ca o alternativa la orele de desen si activitati practice urmarind dezvoltarea unor deprinderi creatoare si intelegerea obiectelor din muzeu. Astfel, sub indrumarea unor mesteri populari, copiii de varsta scolara sunt pusi in postura de creatori incercand sa aprofundeze tehnici si operatii specifice vechilor mestesuguri, ca modelarea lutului, incondeierea oualor, pictura pe sticla, crestarea lemnului, decorarea tesaturilor, toate acestea concretizandu-se intr-o experienta educativa unica.


Incepand cu data de 1 octombrie 2007, va puteti inscrie la atelierele pedagogice folosind formularul tip pe care il gasiti pe site-ul de internet http://www.etnobrasov.ro/peda.


?


“Obiectul meu favorit”


Pana la sfarsitul lunii septembrie, la Muzeul de Etnografie poate fi vizitata expozitia “Obiectul meu favorit. Exponatele muzeului in desenele copiilor”


Expozitia reprezinta finalizarea pe plan local a? proiectului intitulat “My Favourite Object” / “Obiectul meu favorit”,? initiat de Muzeul din Caceres, Spania. Acest muzeu a lansat ideea organizarii unei expozitii itinerante internationale la care au fost invitati, prin intermediul muzeelor, sa participe cu desene copii din intreaga lume.


Expozitia este completata cu desene realizate? in atelierul pedagogic din acest an organizat de muzeul brasovean si intitulat „Copiii descopera traditiile prin desen”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.