Consultari pentru legalizarea prostitutiei politice

Consultari pentru legalizarea prostitutiei politice

0 248

Timp de doua zile, maine si poimaine, presedintele Traian Basescu va consulta partidele parlamentare in problema crizei guvernamentale pe care o traverseaza Cabinetul Tariceanu. Se stie ca ministrii penelisti din echipa primului ministru se declara consolati de eventuala retragere de la guvernare a pedistilor si mimeaza nepasarea.


Desi demersul de consultare a partidelor cu relevanta pe esichierul politic, aflate sau nu la guvernare, este o cutuma democratica in galeria de gesturi prezidentiale, stim deja ce intelege seful statului din aceasta practica. A mai aparut in fata Camerelor reunite ale Parlamentului, a anuntat democratic „Va consult”, dupa care, la expirarea celor cateva secunde de presupus schimb de opinii, a anuntat „V-am consultat”, descoperind ca, la urma urmei, nici nu e prea greu sa te prefaci din cand in cand ca respecti regulile jocului democratic.


La o analiza sumara a simptomelor pe care le manifesta presedintele Basescu si liderii partidelor cu oarece importanta prin sondaje, nici unul dintre ei nu are nevoie de consultari reciproce. Toti ar trebui, in schimb, sa se deplaseze la un cabinet de terapie de grup sa consulte un medic. Recomandarile acestuia ar fi, cu siguranta, mult mai eficiente si mai curative decat solutiile la care ar putea ajunge impricinatii, daca ar fi lasati sa le gaseasca singuri, fara ajutor profesional.


Cu sau fara un doctor prin preajma, intalnirea dintre presedinte si liderii PSD, PNL si PC are foarte putine sanse sa semene cu consultarile despre care vorbesc manualele de comportament democratic. Presedintele vrea de fapt sa-si asume rolul de ofiter de stare civila si sa-i oblige pe cei trei sa-si legalizeze relatia nepotrivita pe care o traiesc de cateva luni incoace. Presedintele este chinuit, pare-se, de nostalgia mandatului de primar general al Capitalei, cand i se mai intampla sa oficieze casatorii. Tare i-ar mai placea lui Basescu sa-si petreaca iarasi pe dupa gat cocarda tricolora si sa puna melodia ceremonialului nuptial inainte sa-i invite pe concubini in sala solemna, pentru legiferarea relatiei. Parca-l aud: „Cetatene Patriciu, de buna voie si oarecum silit de imprejurari, iei in rafinarie pe cetateana Geoana aici de fata?”


Cu aceasta ocazie, s-ar perfecta si un proces de adoptie pentru bastardul PC, cu care nu mai vrea nimeni sa traiasca sub acelasi acoperis de cand a fost declarat solutie imorala. Doamna Geoana era deja gravida cu el cand a intrat in Parlament, dupa care s-a vazut abandonata, cand pramatia de Voiculescu s-a refugiat la Alianta, cu tot cu cazierul de adolescenta securista.


Sper ca Traian Basescu sa nu le ceara celor doi maturi sa si consume relatia pe care o va legaliza maine-poimaine. Daca manechinului Tariceanu nu-i va veni chiar greu sa exerseze cateva miscari de seductie din tinerete, nu cred ca PSD-ul mai poate abuza de Adrian Nastase pentru misiuni din astea delicate. Cu ouale retinute la DNA pentru numarare, eventual incriminare, fostul premier al Romaniei poate cel mult sa pozeze pentru un poster dedicat legalizarii prostitutiei in politica.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.