Constantin Nita este in carti pentru un post de vicepresedinte al PSD

Constantin Nita este in carti pentru un post de vicepresedinte al PSD

0 280


Apropiatul congres extraordinar face valuri in randuri social-democratilor, fiind rost de reimpartirea functiilor la centru. Pentru a nu se isca certuri pe 10 decembrie, dupa traditie, sefimea pesedista s-a intalnit in prealabil, pentru a face jocurile, asa incat delegatii nu vor avea decat sa voteze niste modificari la statut si niste liste prefabricate.


Liderii organizatiilor judetene au fost invitati la Mircea Geoana spre a se stabili modul de impartire a functiilor de vicepresedinti si numarul acestora.


Cu toate ca in 4 ore de discutii aprinse, cand, pretind liderii PSD, s-au dezbatut rezultatele referendumului intern, nu s-a luat nicio decizie concreta, s-au conturat totusi 2 directii: se va desfiinta functia de presedinte executiv, creata anume pentru Adrian Nastase si vor fi numiti intre 13 si 15 vicepresedinti. Alegerea acestora se va face pe criterii regionale si in functie de specializarea pe un anumit domeniu.


?


Vicepresedintii – sefi “cu greutate”!


In situatia unui presedinte ca Mircea Geoana, mult mai slab si mai instabil decat se asteptau unii si mult sub asteptarile membrilor de partid – vicepresedintii devin extrem de importanti. Se pare ca batalia pe putere este destul de mare, astfel incat se va adopta numarul maxim, respectiv 15, sapte alesi pe domenii de specialitate si opt pe regiuni de dezvoltare.


Pentru functiile de vicepresedinti regionali se poarta cea mai mare batalie, sudul fiind cel mai solicitat. Se vehiculeaza ca pretendenti numele lui Dan Nica (Galati), pe zona nord-est si? Radu Mazare (Constanta), si pe zona sud, la concurenta cu Marian Saniuta (Prahova) si Liviu Dragnea (Teleorman).


Pentru celelalte regiuni, sunt considerati favoriti Constantin Nita (Brasov) – regiunea de centru, Ioan Rus (Cluj) – regiunea de nord-vest, Ilie Sarbu (Timis) – regiunea de vest, Gheorghe Nechita (Iasi) – regiunea de nord-est, Gabriel Oprea (Ilfov) – regiunea Bucuresti-Ilfov si Ion Calin (Dolj) – regiunea de sud-vest.


In ce-l priveste pe Constantin Nita, cu tot sprijinul, declarat de curand de Geoana, sunt lucruri care se vor uita cu greu si care il imping intr-o zona fara sanse de a accede la o asemenea functie. Se va uita tradarea acestuia fata de Iliescu si Nastase, pacaliti pe rand, si pe fata si pe dos? Se vor uita scoaterea din Ardeal a Organizatiei PSD Brasov, precum si “meciurile” cu Ioan Rus, liderul de necontestat al PSD-istilor din Transilvania?


Acestea sunt doar cateva motive care ne fac sa credem ca nu va rezista la vot. Prima sansa o va avea Ovidiu Natea, fost ministru la agricultura si prefect de Mures, sprijinit de fostul coleg din Guvern, Ioan Rus si de o parte din oamenii lui Nastase si Miron Mitrea (nascut in Mures).


?


Ion Iliescu – presedinte decor!


In ce-i priveste pe vicepresedintii pe domenii se vor lupta pentru functii? Mihai Tanasescu, Titus Corlatean, Cristian Diaconescu, Nicolae Vacaroiu, Victor Ponta si Vasile Dancu, acesta din urma fiind, in cazul in care va fi ales, al doilea vicepresedinte din judetul Cluj, dupa Ioan Rus.


S-a propus ca activitatea vicepresedintilor si secretarului general sa fie evaluata in fiecare an de catre Consiliul national, o alta structura ce ar putea fi infiintata. Este Consiliul presedintilor din care fac parte toti presedintii de organizatii locale si presedintele PSD.


In ce-l priveste pe Iliescu, tot un rol decorativ I s-a propus, presedinte de onoare, refuzat categoric de fostul presedinte.


Daca jocurile sunt facute si rien ne va plus, vom vedea in curand.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.