Complexul piscicol Dumbravita, arie protejata de importanta internationala

Complexul piscicol Dumbravita, arie protejata de importanta internationala

0 435

La propunerea Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA), Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de miercuri, 8 noiembrie 2006, Hotararea de Guvern privind incadrarea unor arii naturale protejate in categoria zonelor umede de importanta internationala. Este vorba despre Lunca Muresului, Complexul Piscicol Dumbravita si Lacul Techirghiol.
Desi diversitatea biologica si capitalul natural pe care le detine Romania sunt deosebit de valoroase, pana la sfarsitul anului 2005, doar doua regiuni din tara noastra au fost declarate zone umede de importanta internationala: Rezervatia Biosferei “Delta Dunarii” (1991) ?i Balta Mica a Brailei (2001).

In acest context, MMGA a demarat in cursul anului 2005 procesul de realizare a documentatiilor necesare pentru declararea de noi zone umede, care sa fie recunoscute la nivel international. Documentatiile in cauza cuprind referinte despre coordonatele geografice, caracteristicile fizico-geografice ale zonei propuse, valorile culturale si sociale, numele proprietarilor de terenuri, masurile de conservare luate, masurile de conservare propuse, facilitati privind cercetarea stiintifica, constientizarea publicului si activitatile turistice, autoritatea de management responsabila.


Ca urmare a evaluarii acestor elemente, cele trei zone au fost declarate zone umede de importanta internationala

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.