Complexul Agrement și nesfârșita sa epopee nefastă sub tutela Consiliului Județean
Nu există bătaie de juc mai mare a CJ Brașov la adresa brașovenilor decât starea deplorabilă a Complexului Agrement de sub Tâmpa. Situat într-o zonă feerică, aleea cu același nume, dar și beneficiind de o vedere panoramică unică asupra municipiului, complexul a fost achiziționat de instituția județeană la începutul anilor 2000 la inițiativa lui Aristotel Căncescu, fostul președinte al Consiliului Județean.
Vânzătorul era o societate Comix deținută de fostul consilier PSD Atomei, care a transferat obiectivul instituției județene pentru jumătate de milion de dolari plus TVA.
De atunci complexul și-a urmat destinul nefast și a coborât continu panta tragică a incompetenței și prostiei managerilor liberali numiți la cârma complexului, ajungând la un grad de degradare similar cu cel al halelor industriale parasite de la Tractorul.
Un complex sportiv, expresie a dezmățului și stupidității administrative liberale brașovene din vremurile la fel de nefaste ale lui Aristotel Căncescu, aspect descris în presă de subsemnatul la vremea respectivă.
Bani sifonați de la buget pentru firme de casă ale CJ Brașov și anchete DNA
Cum era și de așteptat CJ Brașov a băgat peste 5 milioane de euro în renovarea complexului, prin firma Ramb Sistem, dar și prin altele, Căncescu obținând în final o frumoasă inculpare la DNA Brașov pentru corupție alături de patronul firmei respective, proces penal judecat în final la instanțele brașovene.
Ulterior complexul Agrement a fost din nou aberant și stupid transferat către Consilprest, o societate aflată în proprietatea Consiliului Județean specializată în alimentație publică(restaurant, bar, sală de nunți N.n.), ce urma să fie privatizată către un investitor, manevră eșuată în final.
Curtea de Conturi a descins vijelios la Consilprest în 2015 și a constatat nelegalități în gestiunea complexului, așa că respectivul complex a fost din nou abandonat, deși înghițise o căruță de bani din bugetul CJ Brașov.
Expresia supremei prostii, piscina cu bibliotecă!?
Asta până ce s-a trezit Biblioteca Județeană în 2019, condusă de inadecvatul și insuficientul Daniel Nazare, mai degrabă plimbăreț ca director de bibliotecă pe toate meridianele lumii, să-l facă bibliotecă cu piscină(sic!), unde înotătorii să citească și o carte fără s-o ude în timp ce se bălăcesc în apa rece!?
Stupiditatea inițiativei a fost susținută la vremea respectivă și de președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, ce-o fi fost în mintea lui în acel moment rămânănd un mister nedescifrat nici până astăzi. Cert este că recent s-a obținut terenul complexului de la Primăria lui Coliban, vicele Szenner fiind coleg de partid cu acesta, așa că onor CJ Brașov are calea deschisă către noi aberații care să se materializeze prin bani publici, de această data europeni din PNRR în perimetrul Agrementului.
Astfel s-a zămislit cețoasa idee useristă de a fi transformat într-un hub, că oricum termenul este la modă, și nu de orice fel, ci digital, cu robotică, imprimante, informatică etc. În loc să-l fi transformat la loc în ce a fost, adică un complex sportiv multifuncțional. Dar să apercepem gândirea novatoare a vicelui CJ Brașov, Zoltan Szenner, asupra destinului Agrementului:
Hub progresist novator cu alte aberații în spațiul sportiv al Agrementului
„De la ideea inițială pentru care s-a cerut dreptul de administrare, de transformare a Centrului de Agrement într-o Bibliotecă cu piscină, după ce am lucrat la ea, încet-încet(sic! De ce n-ați lucrat la prosteala asta repede, repede, că de aia sunteți plătiți?! N.n.) s-a transformat într-o imagine completă, cea a unui centru de Agrement modern și atractiv, pentru copii și tineri, care sa aibă :
1. o zona de recepție și cafenea, un spațiu deschis, primitor cu terasa cu cea mai frumoasă priveliște din Brașov,
2. săli de lectură moderne atractive, modulabile care se pretează pentru orice, de la studiu până la discuții de grup;
3. o zonă de formare, care să faciliteze organizarea de conferințe, întâlniri, workshop-uri;
4. zone de zi – în care se pot organiza atât activități recreative pentru copii și adolescenți, cât și activități educative, care să aibă în centrul lor dezvoltarea de noi abilități
5. hub digital cu laboratoare și o zonă de tip makerspace unde utilizatorii vor avea acces la echipamente și servicii care le vor oferi posibilitatea de a crea materiale intelectuale și fizice utilizând resurse precum elemente de robotică și VR, computere, imprimante 3D, echipamente audio-video;
6. tot în cadrul makerspace vor fi și ateliere de bricolaj, de gravură lemn/piele şi atelier textile unde se pot face lucrări, se pot organiza workshop-uri pentru deprinderea meșteșugurilor tradiționale.
Dar centrul nu va fi doar doar atât, ținem să păstrăm și partea de agrement și facilități sportive. Se va păstra zona de bowling iar după reabilitarea acoperișului corpului B, se va reface terenul de sport de deasupra și va fi păstrată și piscina. Piscina însă va fi refăcută într-o etapă următoare neputând să alocăm banii din PNRR pentru renovarea acesteia” a declarat vicele userist al CJ, Szenner, în conferință de presă.
Bani europeni irosiți la Brașov, ca de altfel în toată țara
Adicătelea banii PNRR sunt numai pentru prostiile progresiste propuse în proiectul de reamenajare al Complexului Agrement și nu pentru funcțiunile sale de bază.
Așa a fost elaborat de fapt de către USR întregul PNRR national, alocat pentru viziuni progresiste neomarxiste asupra societății, de la proiectele verzi până la hub-uri de reciclare, cloud-uri și cluburi informatice, sau programe de incluziune rasială și sexuală a devianților. Nu și pentru spitale, sau autostrăzi.
Cam acesta a fost la minut parcursul nefast și revoltător al dezafectării Complexului Agrement de sub Tâmpa sub dezmățata, prosteasca și risipitoarea tutelă a mandarinilor județeni ai Brașovului, vechi și noi.
Libiu Mateescu
libiu… felicitări…ține-o tot așa