Comisie de negociere pentru regionalizarea Companiei Apa

Comisie de negociere pentru regionalizarea Companiei Apa

0 231


Unul dintre punctele fierbinti de pe ordinea de zi a fost asocierea Consiliului Judetean in vederea transformarii Companiei Apa in operator regional. Presedintele Cancescu a fost admonestat pentru absenta de la intalnirea cu ministrul Korodi, care a incercat o mediere cu usile inchise intre Consiliul Judetean si Primarie. Aristotel Cancescu a reafirmat ca nu a avut cunostinta de intalnire si ca este dispus sa participe la o negociere.


Pe de alta parte, presedintele CJ a dat de inteles ca nu ar ceda in privinta procentului de 50% din actiunile de la Compania Apa, astfel incat Primaria si Consiliul Judetean sa aiba fiecare cate 42%. Motivatia pozitiei CJ consta in investitiile uriase facute in Compania Apa, eforturile de management, in faptul ca oricum principalul beneficiar al investitiilor CJ in infrastructura de apa este Municipiul Brasov.


De asemenea Presedintele a invocat unele disensiuni cu Primaria in privinta altor obiective, cum ar fi Spitalul Marzescu. “Marzescu e-al lor, Compania a lor, noi in opinia Primarului ar trebui doar sa dam ceva bani pentru spitale si atat”, a spus cu naduf Presedintele Consiliului Judetean.


De asemenea, el a spus ca nu va ceda, ca banii se vor obtine, daca nu acum, la anul ori peste doi ani. Niciunul dintre consilieri nu a fost vehement impotriva pozitiei exprimate de Cancescu. Eforturile CJ in finantarea Comapniei Apa sunt reale, nimeni nu le poate contesta.


O interventie pertinenta si de suflet a avut-o consilierul independent Iancu Vespasian Augustin, care a adus in discutie eforturile mari care s-au facut pentru Companie, imprumuturile contractate de Consiliul Judetean dar si faptul ca desi intregul judet era la pamant la un moment dat in privinta alimentarii cu apa si a canalizarii si ca a trebuit sa se faca o alegere oarecum dureroasa: sa reabiliteze alimentarea cu apa in Municipiul Brasov in detrimentul celorlalte localitati din judet. Iancu Vespasian considera ca este momentul sa se faca ceva pentru intregul judet si ca grantul ar fi totusi binevenit.


Pentru a pune capat discutiilor ?intr-un mod constructiv, ?facand totusi un pas, Cancescu a propus constituirea unei comisii de negociere cu Primaria, “comisie de pace” cum a numit-o, condusa personal de el, din care sa mai faca parte consilierii Iancu Vespasian Augustin (independent), Nicolae Tucunel (PSD), Gheorghe Sarafinceanu (PD) si primarul George Scripcaru. Vicepresedintelui democrat Marian Rasaliu i s-a cerut sa faca lobby la conducerea Primariei. Propunerea a intrunit votul consilierilor, astfel incat s-ar putea spune ca s-a miscat ceva si in privinta Companiei Apa.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.