Comisia pentru Nastase se va intruni in 17 septembrie

Comisia pentru Nastase se va intruni in 17 septembrie

0 215


La solicitarea DNA privind avizul presedintelui pentru inceperea urmaririi penale a lui Adrian Nastase, Presedintele Traian Basescu a decis intrunirea Comisiei speciale pentru analiza sesizarilor cu privire la savarsirea unei infractiuni in exercitiul functiei de catre membrii Guvernului, prima reuniune urmand sa aiba loc pe 17 septembrie.


Legea nr. 115/1999 in art. 16 alin. 5 prevede ca pe baza analizei sesizarii, a probelor depuse in sustinerea acesteia, a declaratiilor si a probelor invocate de membrul Guvernului fata de care se solicita urmarirea penala, comisia speciala va prezenta Presedintelui Romaniei un raport cu propuneri privind urmarirea penala sau clasarea sesizarii.


Totodata, conform art. 16 alin. 6, Presedintele Romaniei va hotari asupra raportului prezentat de comisia speciala, urmand ca decizia sa fie comunicata presei.
Ca urmare a Deciziei Curtii Constitutionale nr. 665 din 5 iulie 2007, procedura speciala prevazuta pentru inceperea urmaririi penale fata de membrii Guvernului in activitate, se aplica si fostilor membri ai Guvernului.


Curtea Constitutionala a stabilit in acest sens ca ,,…exceptarea fostilor membri ai Guvernului, prin art. 23 alin. (2) si (3) din Legea nr. 115/1999, republicata, de la procedura speciala, derogatorie, prevazuta pentru membrii Guvernului, potrivit unui criteriu aleatoriu, stabilit in functie de momentul declansarii procedurii in timpul mandatului sau dupa incetarea acestuia, constituie o incalcare a principiului egalitatii de tratament consacrat de art. 16 alin. (1) din Constitutie…’’
Comisia este formata din Stefan Deaconu, Marius Iosif, Laura Stefan, Stefan Iancu si Gabriel Nita.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.