Comasarea jivinelor din Ferma Animalelor, varianta Nistorescu

Comasarea jivinelor din Ferma Animalelor, varianta Nistorescu

1 90

Editorialul-eveniment de ieri, din Cotidianul, al marelui jurnalist Cornel Nistorescu, persiflarea sa la adresa comasării deșănțate și nelegitime a alegerilor, este mai mult decît un strigăt în noapte dezgustat de realitatea zilei putrefacte, este o declarație de credință. Și, mai ales, este o oglindă erectă și nemiloasă prin acuratețea detaliului reflectat, trântită în faptul zilei, în amiaza mare, jivinelor nesățioase ale coaliției nelegitime și revoltătoare.
Animalele fermei naționale, descrise de Nistorescu, par a fi desprinse din celebra Fermă a aceleiași clase animaliere care i-a populat imaginația lui Orwell acum 79 de ani.
Cu augmentările românești de rigoare. Pamfletul persiflant și ucigător adresat de maestru mandarinilor politici ai actualei coaliții necurate este diametral opus împărăției oglinzilor strâmbe, în care vertebratele enumerate în editorial, a căror coloană vertebrală a fost demult înlocuită de o macaroană fiartă prin ordin de zi pe unitate, se oglindesc zilnic și preferențial în aplauzele presei amuțite și cumpărate.
Este cea mai fidelă descriere literară a celui mai de jos nivel la care a ajuns politica românească de un secol încoace și ilustrarea celei mai dezgustătoare asamblari de caractere imorale, ce a populat-o de atunci până astăzi.
O filipică ciceronică a unui jurnalist român ajuns la capătul răbdării și la apogeul dezgustului său schopenhauerian.

„Despre comasarea în care noi nu contăm!” Editorial de Cornel Nistorescu        
„Toată aiureala cu comasarea alegerilor mi-a mîncat destule ore de zăbovit în fața televizorului. Nu deznodămîntul mă țintuia în scaun cît defilarea de fețe strîmbe și prefăcute, partiturile jucate stîngaci, limbajul  sumar, îmbrăcămintea scumpă, de concurs țopesc al celor ajunși, niște gîndaci parfumați  care se luptă să ne conducă țara și orașele.
Mai  captivantă decît gîgîiala lui Mihai Tudose sau decît frazele neterminate ale lui Marcel Ciolacu mi s-a părut fața transpirată a lui Nicolae Ciucă. Actor modest, cu limbă scurtă, speriat de lucrături. Știe că pe  front te lovește glonțul și că, în politică, te doboară cuvintele.
În toată această foșgăială nebună, în fapt, tot o luptă animalică pentru putere, am înțeles mai adînc politica  românească și halul în care a ajuns. Mi-au fost de ajuns imaginile cu Rareș Bogdan mergînd țanțoș  ca un cățel pomădat în spatele lui Nicolae Ciucă. El de-a dreapta lui Ciucă, Gheorghe Flutur, scriitorul cu oi pe o pajiște, de-a stînga.
Spilcuiți, pavoazați, ca bandiții la nuntă, cu aerul că trebuie să ne arate cît de importanți sunt, Rareș Bogdan și Gheorghe Flutur erau expresia întregii liote care ne conduce țara. De la jurnalistul chelălăind pe la toate curțile cu stare, de la culegătorul de scame de pe reverele potentaților, la toate trucurile de făcut bani din gazetărie (învățate de la Roșca Stănescu), pînă la proprietăți, petreceri cu risipă și dezmățuri prin locurile în care se tăvăleau boierii de altădată și continuă parveniții de acum, pînă la discursurile cu tupeu de om responsabil, Rareș Bogdan a  parcurs același drum cu mai toți confrații săi liberali.
Nici Iulian Dumitrescu, nici Sighiartău, nici Hubert Thuma, nici Cristian Bușoi nu sunt diferiți. Toți arată ca o ceată de bani gata, născută din implicarea în politică. Și, ca să fiu drept, întorcînd capul  spre tabăra cealaltă, ca și Alfred Simonis și Sorin Grindeanu, și ei un fel de Radu Mazăre mai mici sau mai mari, mai creativi sau mai săraci cu duhul și la fel de vulnerabili ca și acesta.
Dacă îi luăm la inventar, vedem că toți au școală mai puțină sau pe sponci, că se  apără cu o  diplomă pe care  n-au probat-o prin mai nimic, au transpirat pe la Colegiul Național de Apărare și toți au legături cu SRI-ul sau cu celelalte Servicii, toți  au măcar un unchi colonel sau o mamă cu lipici și toți se bucură de moșteniri babane. Sau pretind că au, toți alcătuind un adevărat  bestiariu politic românesc, un fel de baltă în care se scurg toate canalele  mizeriei și din care scot perlele norocului.
Atît de prefăcut ascultători călcau în spatele șefilor încît sugerau imaginea unei  diorame a sălbăticiunilor la patru ace, cu bursucul la costum în fir de diamant, cu  șobolanul la papion, cu nevăstuica în voal de mătase, cu lupul parfumat și încălțat cu cipici de caiman, cu vulpea cîntînd la marginea mării, cu ursul scărpinîndu-și blazat nevasta și bălăngănind un ceas de aur, cu boul ținînd lecții de devoțiune, oh, Doamne, și cu noi șoriceii chițăind neputincioși  la acest spectacol al prefăcătoriei orchestrate pe seama viitorului și a interesului național.
Toți se luptă pentru locurile lor pe scena puterii, dar nu mișcă nimic ca să iasă din front. Toți sunt supuși și mieroși în fața mahărilor și toți calcă în picioare cu o cruzime de dinozaur cînd prind unul mai mic și neajutorat. Toți mușcă și atacă, toți se apără cu legea și tremură cînd sunt amenințați cu cătușele.
Convingere mea  este că tot acest calendar politic aiuritor  s-a născut mai mult din frica liberalilor și a pesediștilor din actualele conduceri de a fi șterși de pe liste sau arestați.
Cu un „Vezi, poate scoatem…” i-au liniștit  pe toți și pot obține pe mai departe sprijin pentru orice lege, proiect, împrumut, achiziție, măsură, aiureală, reformă sau proiect.
Am urmărit tot acest spectacol al combinațiilor politice și mi s-a făcut silă. Totul pentru ei. Noi nu contăm!” dixit maestrul Nistorescu, într-o superbă diatribă pamfletară, demnă de analele presei postrevoluționare nealiniate la slujirea prezentului imperfect al clasei politice animaliere, la întunericul Sistemului ce ne suge lumina.
Din comentariile adăugate în Cotidianul la editorial, iată câteva:

Libiu Mateescu spune:
24 FEB. 2024 LA 21:24
Plastică descrierea lighioanelor care populează bestiariile medievale ale politicii românești, că exact la nivelul acela sunt ancorate intelectual jivinele hrăpărețe ce ne conduc cu aroganță spre comasare și spre împilare, înfășate în caftanurile scumpe, cu giuvaericalele cumpărate din banii jefuiți de la popor. Cât despre saltimbancul pomădat al liberalilor ce mai este de spus, decât că veșnic îi va fi numele de ocară în analele presei românești, chiar și așa tăcută și cumpărată, cum e astăzi în covârșitoarea ei majoritate

PARTIDUL TOTUL PENTRU NOI! spune:
24 FEB. 2024 LA 20:26
„Totul pentru ei. Noi nu contăm!” – MAGISTRAL SPUS! Pe mine mă scârbește cel mai mult ipocrizia de a mai discuta de pluripartidism, când absolut toate partidele sunt populate de aceiași securiști mafioți și aceleași beizadele de securiști mafioți. Dacă tot suntem la faza pe Partidul Unic – ar trebui să își facă și ei un slogan. Le recomand încheierea articolului, un pic adaptată: Nu degeaba l-au botezat pe Robot ION – ION, dacă citești invers, ION devine NOI. Robotul ION este de fapt Robotul NOI. TOTUL PENTRU NOI!

parere… spune:
24 FEB. 2024 LA 20:35
Ciuca și batistuta rujat e precum casa cu chilerul, purecele cu elefantul sau, Plavanul cu liberalul Bușoi când îl plimba ca pe câine după el, lanțul mai lipsea.
Îmi amintesc de o zicătoare permanent valabilă în orice perioadă „un petic urat ascunde o inima de aur, un petic luminos ascunde un caracter infect”, sau, „degeaba tata a fost om si eu sunt un bou”! Știți cum vor ajunge acești luxoși infecți cu partid cu tot? Exact cum e copacul după bruma, fara frunze, se usca de atâta minciuna, aroganta și înșelătorii! Așa și cu ăștia, doar siglă spre amintire.

De-a dreapta, de-a stânga! spune:
24 FEB. 2024 LA 20:45
Excepțional, magistral, neuman, bestial editorial, e ca explozia unei supernove, unei stele pitice, unei stele neutronice în farfuria cu ciolan afumat și cu fasole sleita a balbaitului național, Căprioară de 96 de kile[ poate în visele lui], erou la Kandahar! Extraordinar de bun
Editorialul, suferința unui om plecat de jos, foarte de jos, ajuns prin biblioteci citite ca să fie citit până și de America în 9/11! Chapeau maestre! Deci? Covrigarul râde de se bate pe burtă, Manole de la BNR a extirpat orice „urmă” de investitor privat român în colonia condusă cu mână de fier de Complexul Militar Industrial American, departamentul de Stat al Statelor Unite! Până și George Simion s-a dus la Monumentul Holocaustului de la Washington DC, la pupat puala popii cu Sortulet și Echer!
Lumina nu vine de la Arsenie Boca, de la Mănăstirile Ortodoxe, de la sângele ostașilor morți cu țărâna în gură la Oarba de Mureș! Lumina vine de la Bărboșii de la Davos, Comisia Trilaterala, Clubul de la Roma!
Covigarul Analfabet Obez, Simion George, Ciucă, toți o plamada infecta, purulenta pe trupul poporului român ortodox!

Asta e spune:
24 FEB. 2024 LA 21:59
„Dacă te uitai la primul rând de politruci bipartizani, la conferința de presă care a urmat ultimatumului de la Cotroceni, cum erau ei așezați frumușel, unul-da, unul-nu, vedeai numai fețe căzute, cătrănite, șucărite.
a) PSD-iștii, cu madam Firea scrâșnind în barbă – pentru că au fost trași pe sfoară de machiaverlâcurile tandemului Iohannis-Ciolacu.
b) PNL-iștii, cu Rareș Bogdan livid, semănând din ce în ce mai mult cu Lenin – pentru că se văd dizolvați în PSD, prin ei înșiși. Răspunsurile tandemului Ciucă-Ciolacu, încercând să-l scoată pe președinte basma curată, au produs cel mai hilar umor de la scena bocetului Stolojan-Băsescu încoace.”
Eugen Serbanescu

Rareș pe listele PSD spune:
25 FEB. 2024 LA 7:11
Comasarea e expresia fricii de popor, nu vă luați după sondajele comandate de ei, vor fi surprize din nou că la celelalte alegeri, degeaba ai toate televiziunile cumpărate din subvenții daca propaganda nu e propaganda ci doar prosteala pe față.

Justinianus spune:
25 FEB. 2024 LA 10:28
Iata un editorial pe care-l notez maxim. Nu inteleg insa incrincenarea dlui Nistorescu cu alegerile comasate. Ii reamintesc reputatului jurnalist, ca votantul e mai destept decit cred multi. Si ce mare comasare s-a facut? Era cea mai realista, adica readucerea localelor acolo unde au fost.

marius spune:
25 FEB. 2024 LA 11:08
Coma-sare- alegeri aflate în Coma peste care s-a presarat sare ca să nu se imputa.
Cama-sat- comă cu influente rurale.
Coma- sare: Coma nascuta cu o detenta deosebita, cu ajutorul căreia SARE la ordin peste ștachetele ridicate de către Ambasada Americii.
Coma-sat – sat aflat în Coma dupa deztarizarea practicata de autorii comasării.
Coma-sari- stare de Coma cu sari romane de bucurie c-a venit SUA în vie.
Alegeri coma-sate: alegeri aflate in Coma la sate și orașe.
Autorii actului de Coma-sare: persoane politice aflate în Coma după consumul exagerat de SARE gema, Bazna, de Himalaia și marina militara Americana.

axion spune:
25 FEB. 2024 LA 12:15
„PSD, PNL , lupta animalica pt. putere” , „PNL,PSD, bestiarul politicii romanesti” !
Cumplite adevaruri despre ce se petrece in Romania. Tara in care Anormalitatea a fost transformata in Normalitate, de catre o mina de oameni care conduc cele doua partide. Nu mai au nIci macar un minim simt al autoconservarii. Exceptional articol!

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.