CNSAS isi amana activitatea

CNSAS isi amana activitatea

0 216

De ce se amana lucrurile in tara asta? Poate pentru a astepta directivele de sus ca sa stim in ce directie trebuie s-o apucam. CNSAS a amanat, asadar, sedinta prin care trebuia luata o decizie privind colaborarea unor prelati cu Securitatea. Motivul ? Lipsa de la sedinta a poetului Mircea Dinescu. La aceasta intalnire amanata trebuia clarificata situatia a opt dintre prelatii nostri.
Oricare ar fi fost adevaratul motiv pentru care acesta nu a reusit sa ajunga la sedinta, aceasta intarziere si amanare nu miroase a bine. Nu vreau sa intru in polemici cu nimeni privind tentaculele sistemului comunist care reauseau sa atinga pe oricine, oricat de curat ar fi incercat sa fie. Stim cu totii ca nu puteai fi nici macar neutru fara a fi suspectat, pe principiul « nu esti cu noi, esti impotriva noastra ». Dar sa fii capabil sa fii atat de dual, incat sa ai o fata ziua si o alta seara, mi se pare culmea mizeriei umane : sa te folosesti de pozitia sociala si, mai mult decat atat, de drepturile si responsabilitatile crestinesti pentru a afla informatii secrete este mai mult decat dezgustator.
CNSAS a mai dat doua verdicte de politie politica in cazul unor persoane foarte sus-puse in ierarhia bisericii noastre ortodoxe : unul in cazul episcopului de Alba, Andrei Andreicut, iar al doilea in ceea ce-l priveste pe Mitropolitul Banatului, Nicolae Corneanu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.