Cluj: Alt Floricel, colonel, arestat!

Cluj: Alt Floricel, colonel, arestat!

0 270

Fostul sef pe Transilvania al serviciului secret al Ministerului Justitiei, SIPA, fostul colonel Floricel Vitan, a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, de catre judecatorii de la Tribunalul Cluj. Cererea a fost formulata de procurorii Serviciului Teritorial al Directiei Nationale Anticoruptie din Cluj, care il acuza pe Floricel Vitan de trafic de influenta, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).
Potrivit procurorilor, Floricel Vitan ar fi promis patronului unei firme ca il va ajuta sa castige o licitatie organizata de Ministerul Apararii pentru hrana soldatilor. Valoarea licitatiei este de trei milioane de euro, iar Floricel Vitan ar fi urmat sa primeasca 1,5 la suta din intreaga suma. In acest context, judecatorii au decis arestarea preventiva a fostului colonel.Nu este pentru prima data cand Floricel Vitan ajunge dupa gratii din pricina traficului de influenta. In anul 2000, el a fost arestat dupa ce a fost denuntat de bulibasa tiganilor din cartierul Someseni, Lajos Gabor, care era incarcerat la Gherla. Atunci, Floricel Vitan a fost condamnat la patru ani de inchisoare, din care a executat trei. Impreuna cu el, au mai fost condamnati fostul sef al sectiei penale a Curtii de Apel Cluj, fostul judecator Viorel Burzo, fostul comandant al Penitenciarului Gherla, ex-colonelul Vasile Muresan, si fostul ofiter SIPA din Penitenciarul Gherla, ex-maiorul Ioan Morari.
In afara diverselor sume de bani, unii dintre acestia au primit spaga inclusiv oale Zepter de la Lajos Gabor, care dorea sa fie eliberat inainte de termen. Dosarul a fost instrumentat de catre procurorul militar Ilie Botos, cel care avea sa ajunga, ulterior, procuror general al Romaniei. Dupa condamnare, insa, Floricel Vitan a dat in judecata statul roman la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, unde a obtinut despagubiri in valoare de 2.000 de euro, pe motiv ca nu i-ar fi fost respectata prezumtia de nevinovatie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.