CJ a demarat propria ancheta la Spitalul Judetean

CJ a demarat propria ancheta la Spitalul Judetean

0 690
Dupa moartea bunicutei Ioana Caloian, externata abuziv din Stationarul Tractorul, care a murit inghetata si desculta pe un camp din Rulmentul, comisia de sanatate a Consiliului Judetean a hotarit sa demareze o ancheta proprie. Ieri, comisia condusa de directorul general in Consiliul Judetean Mihai Pascu a inceput verificarile, ale carei rezultate vor fi facute publice vineri.
Membrii comisiei de ancheta trebuie sa lamureasca, printre altele, si transmiterea de parafe intre medici, semnalata si in alte ocazii la nivelul Consiliului Judetean, si sa constate daca obiceiul este sau nu un fenomen.
Saptamana trecuta, o echipa de control a Ministerul Sanatatii s-a aflat timp de doua zile la Spitalul Judetean, dar concluziile nu vor fi comunicate, se pare, mai devreme de doua saptamani. Pana atunci, rezultatele anchetei comisiei de disciplina din Spitalul Judetean sunt singurele certe.
Comisia a propus conducerii spitalului desfacerea contractului de munca pentru medicul Eva Ionel, cea care a facut schimb de ture cu un medic din afara spitalului, fara sa respecte regulamentul interior al unitatii. Anchetele autoritatilor se adauga celor penale deschise de Parchet si Politie.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.