Ciolacu, erou în presa rusă: UE trebuie să ia în calcul victoria...

Ciolacu, erou în presa rusă: UE trebuie să ia în calcul victoria Rusiei în război

1 197

O exprimare aparent inofensivă a premierului Marcel Ciolacu într-un interviu acordat ieri publicației austriece Der Standard face să bubuie azi presa rusă, începînd cu Pravda, care consemnează în nenumărate titluri că liderul pesedist cere UE să ia în calcul o victorie a Rusiei în războiul cu Ucraina, și, implicit, să conceapă măsuri pentru o asemenea eventualitate, între care indepedența totală față de gazul rusesc.

”Anumite state au solicitat excepții în ceea ce privește achiziționarea gazului rusesc. Pot înțelege acest lucru din punct de vedere economic, dar din punctul meu de vedere, este o greșeală. România a învățat lecția cu mult timp în urmă și este independentă de gazul rusesc. De o săptămână, Republica Moldova este și ea independentă de gazul rusesc. Există întotdeauna soluții și pentru probleme economice dificile. Prin urmare, cred că ar fi corect să interzicem complet vânzarea de gaz rusesc sau bunuri rusești în UE și în statele democratice(…)
O interzicere completă! Deoarece există o diferență foarte mare între ceea ce pierdem, adică un pic de confort, și ceea ce se întâmplă în Ucraina.

Trebuie să ne gândim și la ce s-ar întâmpla în realitate dacă Federația Rusă ar câștiga.

Nu am crea astfel o oportunitate pentru ca persoane de teapa lui Putin să apară și în alte state din Europa? Cred că UE se pregătește pentru o independență totală de gazul rusesc, chiar dacă prețurile gazului vor fi mai mari pentru o perioadă de timp” a spus premierul român, care a devenit vedeta zilei în presa rusă. (B.T.I.)

Afirmațiile lui Ciolacu au ajuns subiect de comentarii si în parlamentul rus, prim-vicepreședintele Comisiei pentru afaceri internaționale a Dumei de Stat, Alexey Chepa, declarînd pentru agenția News.ru că:
„Încercările de a distruge economia Rusiei au eșuat, la fel ca și încercările NATO de a orchestra conflictul în așa fel încât să oblige Rusia să accepte condițiile lor.
Prelungirea conflictului afectează bugetul propriilor țări, ceea ce ar putea duce la prăbușirea economiei europene. Declarația premierului României este un exemplu că tot mai mulți oameni și politicieni se gândesc la ce se va întâmpla în continuare după încheierea conflictului. Se gândesc la victoria Rusiei, dar acest rezultat este evident, este previzibil”.

Sursa: inpolitics.ro

COMENTARII

  1. Noi suntem independenți de gazul rusesc? Ce gaz consumam că pe al nostru îl fura Austria după ce și-a pus omul președinte aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.