CINE COMPROMITE DEMOCRATIA ROMANEASCA IN LUME ??

CINE COMPROMITE DEMOCRATIA ROMANEASCA IN LUME ??

0 478

Victor Ponta a avut, după Adrian Năstase, cea mai importantă componentă de politică externă pe parcursul guvernării sale. În cei trei ani de mandat, a început să suplinească grava rămânere în urmă în domeniul relațiilor externe din epoca Băsescu.  Premierul Ponta a avut o evoluție bună și față de SUA și față de țări din Europa, cum ar fi Franța, Italia, Germania, dar și față de China  sau, așa cum s-a întâmplat ultima sa vizită externă, față de țări din Peninsula Arabă.

Acțiunea DNA de vineri pune sub semnul întrebării aceste deschideri importante pe care le-a reușit Victor Ponta. DNA a oferit un comunicat în engleză privind acuzațiile. Ca urmare, CATRE agențiile internaționale de presă s-au transmis  relatări DEFORMATE, despre această premieră: o anchetă penală împotriva șefului Executivului, pentru FAPTE PENALE NECONFIRMATE care nu ar fi fost comise în timpul mandatului și căruia i se cere demisia din funcție”, a spus intr-un omentariu Bogdan Chirieac.

În acest moment se crează o problemă externă gravă pentru România, fiindcă dl. Ponta era un partener de discuții aprecitat de prietenii externi ai țării noastre. Este de notorietate relația veche de prietenie cu fostul premier polonez, Donald Tusk,  care astăzi  este președintele Consiliului European, de exemplu. Practic, indiferent dacă demisionează sau nu premierul, diplomația românească trebuie să se concentreze, în perioada următoare, pe explicarea situației din România. Dacă citești, ca străin, știrile de la București, rezultă că toată lumea are probleme cu Justiția: ministrul de Finanțe este arestat, premierul este suspect, zeci de parlamentari au dosare penale… Nu e un climat de dorit pentru niciun investitor.tricolor pe jos

În luna aceasta, are loc, la Bruxelles,  Consiliul JAI, al miniștrilor de Justiție și Afaceri Interne.  Acest for poate lua decizia de ridicare a MCV sau de aderarea țării noastre  la Schengen.

„Cred că nu va fi ridicat Mecanismul de Cooperare și Verificare și nici nu vom intra în Schengen cu aeroporturile, cum este numită aderarea parțială la zona de circulație liberă din Europa”,  a estimat Bogdan Chirieac.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.