Cetatea Rasnov a fost inchisa

Cetatea Rasnov a fost inchisa

0 189

In urma caderii de alaltaseara a unui balcon, cu perete cu tot, balconul fiind construit ilegal si neconform cu normele, cetatea Rasnov a fost inchisa accesului publicului vizitator.
Este drept, nu au existat victime. Totusi, cetatea a fost inchisa vizitatorilor pana cand o comisie de la Ministerul Culturii va veni sa investigheze situatia.
Un eveniment asemanator a avut loc acumsase luni, in luna martie a acestui an, cand s-au prabusit doua portiuni din zidul vechi al cetatii.
Vina ar apartine, dupa spusele unor oficialitati, fostilor administratori ai cetatii, un italian si mai apoi, dupa decesul acestia, fiicei sale, firma cu care si in momentul de fata Primaria din localitate este in litigiu, in instanta
In legatura cu aceste incidente, directorul Directiei de Cultura din cadrul Primariei Rasnov, Nicolae Pepene, reclama atunci ca lucrarile de renovare efectuate de fostul asociat al Primariei Rasnov au distrus suportul natural al zidului, acesta executand lucrari ilegale.
Tot in martie, mai multi tineri alpinisti au organizat o intrecere de catarare sub forma unui protest inedit fata de distrugerile suferite de Cetatea Rasnov.
Sa speram ca lucrurile se vor lamuri cat mai curand, orice plus in vechea constructie urmand sa fie ori indepartat, ori, daca se incadreaza in arhitectonica, pastrat eventual prin consolidare.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.