Centrul Cultural „Reduta”, in sarbatoare

Centrul Cultural „Reduta”, in sarbatoare

0 303

Centrul Cultural Reduta a fost infiintat in anul 1958, cu numele de Casa Municipala de Cultura. Numele de Reduta il poarta dupa o vestita sala din Viena si a fost construita dupa planurile iniginerului Christian Kertsch in stilul baroc cu elemente roccoco. De-a lungul vremii, centrul cultural brasovean a organizat actiuni si manifestari culturale impreuna cu formatia de teatru a centrului, ansambluri de balet si dans sportiv, precum si ansambluri folclorice. In aceasta luna, a sarbatorilor de iarna, Centrul Cultural Reduta isi asteapta spectatorii brasoveni, dar si turistii veniti sa petreaca Craciunul si Revelionul in orasul de sub Tampa, cu o oferta bogata de manifestari.


?


„Mandru-i jocul romanesc”


Miercuri, 13 septembrie? 2006, ora 18.30, Centrul Cultural “Reduta” Brasov va invita la spectacolul “Mandru-i jocul romanesc” – spectacol folcloric cu Ansamblul “Poienita”.


Ansamblul folcloric „Poienita” al Centrului Cultural Reduta a fost infiintat in 1959, fiind condus si instruit de maestrul coregraf Ioan Corneliu Vasiliu. In prezent, numara intre 50-60 de membri, fiind condus de profesorul Benone Pepine. De-a lungul timpului, ansamblul brasovean a adunat o multime de premii nationale si internationale, cum ar fi Festivalul Folcloric din Olanda, Belgia, Turcia, Chisinau, Franta, Germania, Cehoslovacia etc.


?


Poveste de iarna


Miercuri, 20 Decembrie? 2006, ora 18.30, la Centrul Cultural “Reduta” Brasov ansamblurile de balet si dans modern ale Centrului vor prezenta spectacolul coregrafic „Poveste de iarna”.


Formatia de dans a Centrului Cultural Reduta a luat fiinta in anul 1984, de catre maestrul Ioan Corneliu Vasiliu, fiind preluat ulterior de Ioana Vasiliu, fiica maestrului.


?


Concert de Craciun


Seria evenimentelor organizate de Centrul Reduta va continua in data de 21 decembrie 2006, de la ora 18.00, la Sala Reduta, cu un concert extraordinar de Craciun, sustinut de Vasile Seicaru.


Elena B.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.