Cearsafuri ecologice la Spitalul Judetean

Cearsafuri ecologice la Spitalul Judetean

0 301

Vineri, 8 decembrie, la Spitalul Judetean de Urgenta Brasov a fost inaugurata sectia de Spalatorie, investitie care va stopa transmiterea bolilor prin lenjeria spitaliceasca. Investitia se ridica la 2,9 miliarde de lei si va realiza economii care vor fi reinvestite tot in aceasta sectie. La eveniment au participat personalitati ale Brasovului, actualul director, Iosif Samota, Cioroianu Constantin, director economic, Misarca Catalin, director medical, Bening Rudolf, sef Serviciu Administrativ, Groza Ioan si Balint Lenke, Serviciul Tehnic.


?


Masini de spalat cu bariera ecologica


Iosif Samota a fost cel care a taiat panglica inaugurala si a declarat cu acest prilej: „Au fost achizitionate doua masini de spalat cu bariera ecologica si doua uscatoare. Tot ce a fost realizat aici s-a facut din surse proprii. Investitia se ridica la 2,9 miliarde lei, iar lucrarile de amenajare a spatiului au costat 420 milioane lei, bani ce au fost obtinuti prin sponsorizari. Cel mai important lucru este acela ca am insistat ca tehnologia sa fie omologata UE. Prin punerea in functiune a acestei investitii se obtine lunar o economie de 400-600 milioane lei, bani ce vor fi reinvestiti tot in spalatorie”.


?


Emisiile de aburi au fost stopate


Bening Rudolf, seful Serviciului Administrativ, a tinut sa precizeze ca in viitor toate sectiile care apartin Spitalului Judetean de Urgenta vor spala aici lenjeriile din spitale: „Masinile acestea sunt performante si pe langa faptul ca au bariere ecologice, mai au o proprietate importanta si anume aceea ca stopeaza eliminarea aburilor in incinta. Totul se ridica la nivelul normelor europene si suntem bucurosi ca vechea spalatorie a fost inlocuita cu una care functioneaza dupa standarde occidentale. Acest serviciu este administrat de Spitalul Judetean, deci nu este o sectie externalizata”.


Ileana Roseala

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.